Antena 3 CNN Externe Corespondență din Marea Britanie: "Suspectul care a înjunghiat copii la Southport s-a certat cu o persoană înainte de atac"

Corespondență din Marea Britanie: "Suspectul care a înjunghiat copii la Southport s-a certat cu o persoană înainte de atac"

de Ciprian Vîrlan    |   

Cel puțin opt persoane au fost rănite și un copil ar fi murit într-un atac cu cuțitul produs la un club în care se aflau copii, situat în orașul Southport din vestul Marii Britanii, relatează Antena 3 CNN.

Un localnic a alertat autoritățile, afirmând că a fost martorul scenelor șocante și a văzut cum mai mulți părinți fugeau pe stradă urlând că le-au fost înjunghiați copiii.

"Se pare că atacatorul nu-și cunoștea victimele dinainte.

El ar fi avut o altercație cu o altă persoană pe stradă și a intrat în centrul respectiv, unde ar fi înjunghiat cel puțin trei copii și cinci adulți. 

Un consilier local a spus jurnaliștilor britanici că unul dintre copii ar fi murit în urma atacului.

O mamă a declarat pentru BBC că și-a găsit copilul pe asfalt.

Atacul a fost declarat incident major de către autorități. Cele opt victime au ajuns la trei spitale.

Până în acest moment nu sunt foarte multe detalii despre suspectul reținut. Știm că în această dimineață el s-a certat cu cineva și a intrat în centru și a înjunghiat opt persoane.

Cel mai probabil, prezența poliției pe Hart Street, acolo unde a avut loc incidentul, va rămâne sporită", a relatat Ciprian Vîrlan, corespondent Antena 3 CNN în Marea Britanie.

Poliția spune că atacul "nu este tratat ca act terorist"

"Putem confirma că o persoană de 17 ani, de sex masculin, din Banks, care a fost arestată în legătură cu înjunghierea din Southport, rămâne în custodia poliției și va fi interogată cu privire la incident.

În acest stadiu incipient, îi îndemnăm pe oamenii să nu speculeze în timp ce ancheta este în curs de desfășurare.

De asemenea, putem confirma că incidentul nu este tratat în prezent ca având legătură cu terorismul și că forțele de poliție nu caută pe nimeni altcineva în legătură cu acest incident", a transmis, luni seară, poliția din Merseyside.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile