Antena 3 CNN Externe Corespondență din Israel: Armata israeliană le-a ordonat soldaților aflați în străinătate să revină de urgență acasă

Corespondență din Israel: Armata israeliană le-a ordonat soldaților aflați în străinătate să revină de urgență acasă

de Laurențiu Rădulescu    |    Costi Pahonțu    |   

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, le-au ordonat membrilor aflați în afara țării să se întoarcă urgent acasă, scrie Times of Israel.

Este vorba despre militari în afara serviciului, care sunt în prezent în Georgia sau Azerbaidjan.

Ambele țări se află în apropiere de Iran, deși doar Azerbaidjanul are o graniță directă cu republica islamică.

De asemenea, armata israeliană a limitat deplasarea militarilor săi în străinătate.

Aceste evoluții vin după ce Statele Unite au avertizat că Iranul și gruparea pro-iraniană Hezbollah ar putea ataca statul evreu în decursul acestei săptămâni.

"Este alertă maximă în continuare în Israel, în condițiile în care în ultimele 24 de ore s-a vorbit din ce în ce mai intens despre un atac al Iranului în următoarele zile, într-un interval de 36 până la 48 de ore, începând de luni.

Presa internațională a scris în cursul zilei de ieri că Iranul și-a făcut stocuri de drone și rachete și că este gata să atace în cursul acestei săptămâni. Un astfel de atac ar putea fi corelat cu cel al grupării Hezbollah, activă în sudul Libanului.

În cursul nopții, forțele israeliene au lovit mai multe ținte ale acestei grupări în zona menționată.

Vorbim despre clădiri și depozite de unde Hezbollah ascundea arme și muniții.

În plan diplomatic, atât Statele Unite, cât principalii săi aliați europeni, Marea Britanie, Franța, Germania și Italia încearcă să convingă pe ultima sută de metri Iranul să renunțe la acest atac pe scară largă.

În plan militar, vorbim despre o prepoziționare de mijloace militare. Se știe că SUA au desfășurat capabilități suplimentare în zona Orientului Mijlociu.

Foarte probabil, în cazul unui atac al republicii islamice, se va activa o 'umbrelă protectoare' a Statelor Unite și a aliaților săi locali și occidentali, după modelul celei care a contracarat masivul atac al Iranului asupra Israelului în noaptea de 13 spre 14 aprilie, anul curent", a relatat, din Israel, corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

Subiecte în articol: Israel Iran Hezbollah atac Georgia Azerbaidjan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile