Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN din Poltava, unde un bombardament rusesc a ucis 51 de oameni: „Căutările nu s-au oprit”

Corespondență Antena 3 CNN din Poltava, unde un bombardament rusesc a ucis 51 de oameni: „Căutările nu s-au oprit”

de Laurențiu Rădulescu    |   

Șapte persoane au fost ucise şi alte 38 au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri într-un atac rusesc masiv asupra oraşului Liov, în vestul Ucrainei. Explozii au fost și în Kiev și Krivoi Rog. Atacul vine la doar o zi distanță de la un alt bombardament în care au murit 51 de oameni, după ce o școală militară din Poltava a fost lovită cu rachete. Jurnalistul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu, aflat în Ucraina, a relatat că este unul dintre cele mai sângeroase atacuri de la începutul războiului.

Rușii și-au intensificat atacurile în Ucraina. În noaptea de marți spre miercuri, mai multe orașe au fost bombardate de ruși.

În Liov, șapte persoane au murit, iar alte 38 au fost rănite. Explozii au avut loc și în Krivoi Rog și Kiev.

Marți, o școală militară și un spital din Poltava au fost lovite cu rachete. Au fost 51 de morți și peste 200 de răniți.

„Este unul dintre cele mai sângeroase atacuri pe care Ucraina l-a trăit în aproape doi ani și jumătate de la debutul acestui război teribil. În spatele nostru se află școala de învățământ militară care a fost lovită.

Noi nu suntem lăsați să avansăm de către militari. În continuare sunt făcute cercetări, dar au loc și căutări, pentru că, la aproximativ 24 de ore de la aceste lovituri, căutările nu s-au oprit.

Nimeni nu știe dacă sub acele dărâmături, în acele clădiri, se mai află sau nu în continuare militari, o parte dintre ei militari în termen, pentru că autoritățile ucrainene au recunoscut faptul că în această școală ajunseseră inclusiv soldați, dar și cadeți, care erau cazați în aceste clădiri care au fost lovite. Loviturile extrem de puternice nu au afectat doar incinta acestei unități militare, ci inclusiv câteva zeci de blocuri aflate în imediat apropiere.

Acolo, câteva persoane au fost rănite și duse la spital, iar la această oră bilanțul nu arată deloc bine: peste 50 de persoane decedate și peste 200 de persoane care au fost rănite în urma acestor lovituri.

Războiul continuă într-un ritm alert aici, pe frontul de est, de sud, dar și în centru.

În plus, Rusia a trimis spre Kiev, dar și spre Liov, mai multe rachete și drone.

Martorii spun că s-au auzit mai multe lovituri ale antiaerienei ucrainene în această dimineață, în încercarea soldaților ucraineni de a da jos aceste rachete, care vizează cel puțin pentru a patra sau cincea oară, în ultimele 10 zile, orașe extrem de importante, precum Kievul sau Liov. De asemenea, polonezii, în cursul nopții și dimineții, au ridicat încă o dată avioanele de la sol, tocmai pentru a se asigura de faptul că acele rachete nu trec de Liov și intră pe teritoriul polonez”, a relatat jurnalistul Laurențiu Rădulescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile