Antena 3 CNN Externe Corespondenţă Antena 3 CNN de pe frontul din Ucraina. "A fost o noapte foarte grea pentru ucraineni"

Corespondenţă Antena 3 CNN de pe frontul din Ucraina. "A fost o noapte foarte grea pentru ucraineni"

de Laurențiu Rădulescu    |   

Vladimir Putin ripostează dur după atacul ucrainean cu drone asupra Moscovei. Armata rusă a atacat Kievul cu rachete balistice și cu rachete de croaziera. Cel puțin 42 de persoane, inclusiv șapte copii, au fost rănite la Harkov în urma a zece atacuri.

Un centru pentru reabilitare socială și psihologică, dar și un orfelinat, au fost lovite de rachetele rusești.

Una dintre rachetele rușilor a căzut într-o zonă unde se aflau mai multe magazine și a produs pagube uriașe. A atins inclusiv o țeavă de gaze care a luat foc.

Echipa Antena 3 CNN a fost martoră la bombardamentele din mijlocul orașului.

Laurențiu Rădulescu, trimis special pe frontul din Ucraina, a explicat care este situația în acest moment. 

”A fost o noapte foarte grea pentru ucraineni. Alarmele au sunat necontenit până în jurul orei 4:00, de dimineață, și au fost auzite în principalele orașe din Ucraina, dar, de această dată, ținta principală a fost Kievul. Spre Kiev s-au îndreptat nu mai puțin de 20 de rachete, 10 rachete balistice, spun oficialii ucraineni, și alte 10 rachete de croazieră.

Armata antiaeriană ucraineană a reușit să le intercepteze, însă resturi din acestea au căzut pe mai multe locuințe dar și pe o stație de metrou din Kiev. Două persoane au fost rănite acolo.

Alarmele au sunat și în orașele mari, inclusiv în Harkov, acolo unde au fost auzite mai multe lovituri. Din informațiile pe care le avem, se pare că ar fi lovituri de interceptare a rachetelor care au venit dinspre Rusia.

În ceea ce privește Harkov-ul, acesta a fost țintă predilectă în cursul zilei de ieri. Nu mai puțin de 20 de rachete s-au îndreptat și spre cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au fost lovite câteva blocuri, un mall, o stație de metrou, 42 de persoane au ajuns la spital, inclusiv un copil de doar trei luni.

În tot acest timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere voie Occidentului să folosească rachete cu rază lungă de acțiune, tocmai pentru a lovi bazele aeriene de pe teritoriul Rusiei, baze aeriene de pe care decolează avioanele care lansează rachete pe teritoriul ucrainean”.

 

Subiecte în articol: Război Ucraina orfelinat atac rachete
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile