Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN "Cea mai mare durere pe care o poate suferi un om". Băiețelul ucis de tatăl său va fi înmormântat gratuit de patronul unei firme de pompe funebre

"Cea mai mare durere pe care o poate suferi un om". Băiețelul ucis de tatăl său va fi înmormântat gratuit de patronul unei firme de pompe funebre

Ioana Mircea
2 minute de citit Publicat la 18:53 28 Mar 2023 Modificat la 18:53 28 Mar 2023

Au trecut trei zile de la nenorocirea de la Alba Iulia. Mama băiețelului se pregătește de înmormântare, la fel şi familia celui care s-a sinucis după ce i-a luat viața propriului copil.

În tot acest timp, polițiștii care ar fi trebuit să aplice legea şi să încerce să-l salveze pe bebeluș se anchetează pe ei. E deschis un dosar de omor, dar cum principalul suspect e mort, cel mai probabil ancheta se va închide. Asta dacă nu cumva cei care fac ancheta descoperă că subalternii şi chiar şi ei ar fi trebuit să acționeze.

"Cea mai mare durere pe care o poate suferi un om e aceea de a pierde un copil. Mama e în stare de soc. Nu se prea poate discuta cu dânsa, cred că e într-o suferință foarte grea", o spune Ionuț Țărău, patronul firmei de pompe funebre care se ocupă pro bono de înmormântarea băiețelului.

Citește și: Ce scrie în certificatul de deces al copilului de un an ucis de tată, în Alba Iulia. Răspunsurile date de medicii legişti

Nimeni nu-i va mai aduce mamei niciodată bebelușul înapoi. Abia împlinise un an pe 15 martie. Iar pe 26, când îl lăsase în grija tatălui, a cerut cu disperare ajutorul poliției. O poliție care nu a învățat nimic de la nenorocirea de la Caracal. S-a dat o lege după ce polițiștii şi procurorii au păzit poarta lui Dincă în așteptarea dimineții.

O lege pe care fiecare poliţist din ţara asta, fiecare şef de unitate, o respectă după cum a înţeles-o, după cum poate sau după cum vrea.

În plus, în Poliţia Română există cele mai multe dispoziţii şi ordine interne, spre deosebire de orice alt sistem. Potrivit normelor lor, ale poliţiştilor, evenimentul de la Alba Iulia, trebuia raportat ierarhic până la vârful IGPR, în timp real.

În realitate însă, oficialii de la Bucureşti au aflat de caz abia după ce nu se mai putea face nimic. La ora 5 şi 54 de minute. Bogdan şi fiul său fuseseră găsiţi morţi de aproape două ore. La ora 5 şi 30 de minute cazul a ajuns în atenția șefilor de la județ.

Reporterii News Hour With CNN i-au sunat pe toţi şefii de la IPJ Alba şi de la Poliţia Municipiului, încercând să afle cine a coordonat operaţiunea. O operaţiune în care doi agenţi de la ordine publică, unul dintre ei debutant, au fost lăsaţi de toţi şefii lor să gestioneze o situaţie atât de delicată. O operaţiune, în care, în mod normal, se cere sprijin de la judeţ, se trimit mascaţii de la trupele speciale cu negociator, aşa cum am văzut, tot în weekend la Neamţ.

Nici o instanță de judecată nu anchetează operațiunea Poliției

Şeful IPJ Alba ne-a redirecţionat către purtătorul de cuvânt, care la rândul său, ne-a trimis la procurori, spunându-ne că inclusiv datele legate de modul de intervenţie şi de coordonarea acesteia fac obiectul unei anchete. Am contactat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, care prin reprezentanții săi ne-a comunicat că procurorul de caz anchetează doar decesul tatălui şi al copilului şi că nimeni nu face nicio anchetă cu privire la cine şi cum a intervenit.

Etichete: Alba crima
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Citește mai multe din News Hour with CNN
TOP articole