Antena 3 CNN High Tech A fost creat primul copil AI. Acesta este capabil să îşi planifice singur sarcini şi să le execute

A fost creat primul copil AI. Acesta este capabil să îşi planifice singur sarcini şi să le execute

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:40 04 Feb 2024 Modificat la 12:00 04 Feb 2024

Fata, care poartă numele de Tong Tong, poate explora mediul înconjurător, poate arăta emoții umane și își poate atribui singură diverse sarcini.

Cercetătorii care au creat-o scot în evidență faptul că identitatea virtuală își poate stabili singură sarcinile în funcție de ceea se întâmplă în jur şi arată că este capabilă să interpreteze singură acțiunile oamenilor.

Raportat la inteligența artificială generală, cercetătorii spun că entitatea are comportamentul unui copil de 3-4 ani.

Tong Tong e capabilă să execute 50 de munci generale și 100 specifice în condiții complexe

Tong, prezentată ca o avanpremieră în AI, a demonstrat comportamente similare cu cele ale unui copil de trei sau patru ani, efectuând autonom sarcini precum corectarea unui tablou strâmb, aducerea unui taburet pentru a ajunge la locurile mai înalte precum şi curăţarea vărsăturilor.

Citeşte şiRoboții care pot ajuta pacienții vârstnici, testați cu succes. Prezența lor în spitale este tot mai aproape de realitate

Ea posedă emoţii şi intelect, marcând un avans semnificativ în Inteligenţa Artificială Generală (AGI).

Zhu Songchun, un cercetător de renume mondial în domeniul AI şi preşedinte al BIGAI, a subliniat schimbarea paradigmelor de la "imitaţia papagalului" a învăţării la "paradigma ciorii" a raţionamentului independent, un punct de referinţă important în cercetarea AGI.

Roboții Spring au fost testați în spitalele din Franța, unde au fost capabili să poarte conversații naturale

Roboții Spring, dotați cu inteligență artificială, au fost supuși unor teste realizate în spitale. Cercetătorii au dorit să vadă dacă aceștia sunt capabili să interacționeze cu pacienții și să le înțeleagă nevoile, iar rezultatul a fost pozitiv.

Roboții Spring au fost testați în spitalele din Franța, unde au fost capabili să poarte conversații naturale, să înțeleagă nevoile pacienților și să îndeplinească sarcini de rutină.

În cadrul testelor, roboții au salutat pacienții, au răspuns la întrebări și au dat indicații.

De asemenea, au înțeles conversații care implicau mai multe persoane în același timp, scrie Sky News.

Profesoara Anne-Sophie Rigaud, șefa de departament la spital, a declarat că "adulții mai în vârstă" au apreciat "compania" roboților.

 

Citește mai multe din High Tech
» Citește mai multe din High Tech
TOP articole