Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de copii dintr-o comună din Sibiu au învățat să acorde primul ajutor în cazul unei urgenţe

Zeci de copii dintr-o comună din Sibiu au învățat să acorde primul ajutor în cazul unei urgenţe

Zeci de copii din comuna Porumbacu de Jos, județul Sibiu, au învățat cum să acorde primul ajutor în cazul unei urgențe medicale.

de Andrei Naiţă    |   

Părinții lor au fost rugați să nu mai apeleze la leacuri băbești și să consulte medicul atunci când copilul se îmbolnăvește sau se rănește. Sfaturile au fost  oferite  de medici, asistente și de reprezentanții de la Crucea Roșie în cadrul evenimentului sanitar "Învăț azi, să pot salva mâine".

După ce au ascultat cu atenție indicațiile primite, cei mici au avut ocazia să exemplifice pe manechine cum se acordă primul ajutor în cazul unei urgențe.

Răzvan Popa, directorul Școlii Generale din  Porumbacu de Jos spune că sunt utile astfel de cursuri. Chiar el a trecut  recent printr-o  situație  complicată, când și-a pierdut cunoștința pentru șase minute. Bărbatul a avut noroc că prin preajmă se afla bunicul său care a știut să-i acorde primul ajutor.

Citește și: Un copil a căzut de la etajul doi al unui bloc din Pitești. Un echipaj SMURD intervine

Cadrele medicale au măsurat funcțiile vitale pentru adulții prezenți la eveniment, iar reprezentanții unei  asociații oncologice le-au vorbit oamenilor despre cum pot trece mai ușor prin boală cu ajutorul sprijinului gratuit de la voluntari.

Anca Gavrilă, reprezentat Asociația Sus Inima spune că  în mediul rural  oamenii nu au acces la astfel de informații, dar e bine să știe că există asociații care le oferă și cazare în marile orașe pacienților care au nevoie.

Evenimentul a fost conceput de Asociația Timp și Suflet, care vrea să organizeze acțiuni similare și în alte comunități din mediul rural.

Subiecte în articol: mediu rural cursuri prim ajutor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog