Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Mai mulţi copii au fost bătuţi şi obligaţi să muncească pentru familia administratorului unei fundaţii, la Botoşani

Mai mulţi copii au fost bătuţi şi obligaţi să muncească pentru familia administratorului unei fundaţii, la Botoşani

de Paul Ciurari    |   

Mai mulţi copii au fost bătuţi cu bestialitate şi obligaţi să muncească pentru familia administratorului unei fundaţii. S-a întâmplat în Botoşani unde cei mici, aflaţi deja sub protecţia statului, erau recrutaţi şi duşi într-un centru rezidenţial. Acolo erau forţaţi să participe la servicii religioase şi să stea chiar şi până la opt ore pe zi în genunchi. În cazul în care refuzau, erau loviţi.

Vorbim de 15 copii care au fost luați acum de către stat înapoi. Și asta pentru că erau minori care se aflau în sistemul de protecție, însă care au ajuns la această fundație care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Însă erau supuși unor abuzuri greu de închipuit, și anume forțați să meargă la anumite slujbe, erau forțați să stea chiar și opt ore în genunchi, dacă refuzau să meargă la biserică, de exemplu.

Erau fie abuzați fizic, fie psihic, dar, mai grav, erau puși inclusiv la muncă forțată. Vorbesc procurorii și polițiștii de faptul că acești copii erau puși să facă anumite munci care erau dificil de executat şi pentru o persoană adultă. Cu atât mai greu era pentru niște copii cu probleme, iar adulții doar stăteau și îi supravegheau, se uitau la ei cum muncesc.

Abuzurile ar fi început încă din 2022, când primii copiii au început să ajungă la această fundație umanitară care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Însă iată că totul a ieșit la iveală după ce unul dintre minori a povestit celor de la Protecția Copilului prin ceea ce trec, prin faptul că sunt forțați să muncească, sunt forțați să meargă la biserică că și sunt abuzați atât fizic, cât și psihic.

A început o anchetă la Botoșani încă din luna mai. Inițial, au fost făcute mai multe audieri, iar zilele trecute procurorii au ajuns la concluzia că au suficiente probe împotriva celor de la fundație și au luat măsuri concrete. Astfel, 15 copii au fost luaț din acel loc, iar trei dintre membrii fundației au primit deja control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

De asemenea, astăzi, judecătorii de drepturi și libertăți au decis ca două persoane să fie reținute pentru următoarele 30 de zile pentru mai multe infracțiuni de la trafic de minori, rele tatamente aplicate minorilor, muncă forțată și împiedicarea exercitării unui ritual religios.

 

Subiecte în articol: Botoșani copii abuzati
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet