Este povestea micuţilor abandonaţi în spitale din cauza sărăciei sau din cauza problemelor grave de sănătate. Astfel de copii sunt şi la Spitalul Marie Curie din Capitală.
Unii dintre ei au un an sau câteva luni de viaţă, însă nu au fost vizitaţi niciodată de mama sau tatăl lor.
Cadrele medicale sunt cele care fac tot posibilul ca micuţii să simtă cât mai puţin lipsa părinţilor. Asistentele şi medicii sunt cei care le oferă afecţiune şi mângâiere.
Unii copii abandonaţi în spitale nu au fost niciodată vizitaţi de mama lor
Cel mai mare cadou pe care ar putea să-l primească un micuţ ar fi o familie. Ducuţă s-a născut într-un grajd, iar părinţii nu l-a mai căutat de când a ajuns la Spitalul Marie Curie.
"Micuţul s-a născut la domiciliu, la noi când s-a internat a avut o stare destul de gravă, a ajuns chiar cu pământ în urechi.
Din păcate, nu ştim prea mult despre părinţi, nu au telefonat niciodată, ştim doar că este a treia naştere a mamei", spune Andrada Georgescu, medic rezident.
Acesta nu este singurul copil care nu este vizitat de către părinţi.
Medicul Cătălin Cârstoveanu povesteşte că unii copii au avut o evoluţie uimitoare odată ce au ajuns în sânul unei familii.
"Pentru noi este o mare problemă să vedem copii cu probleme extrem de grave, unde noi am spus în scris că lucrurile sunt iremediabile", explică medicul Cătălin Cârstoveanu, şef Secţia ATI nou-născuţi.
Iubirea și mângâierea mamei și a tatălui pot fi de multe cel mai bun tratament pentru copii cu afecțiuni grave.
Mulți copii sunt lăsaţi în spitale pentru că sunt bolnavi
Mulți sunt însă lăsaţi în spitale din cauza problemelor de sănătate. Cadrele medicale sunt cele care le oferă dragoste și afecțiune.
"Iubirea părintelui biologic, da, poate fi înlocuită cu iubirea părintelui adoptiv, părinte e acela care îţi acordă o şansă, care te ţine în viaţă, dar asta înseamnă iubirea şi am văzut că iubirea schimbă foarte mult anatomic lucrurile", povesteşte medicul Cârstoveanu.
În România, anual, cel puţin 1.000 de copii sunt abandonaţi în spitale.