Antena 3 CNN Actualitate Social Conturi speciale pentru copii: Guvernul acordă o primă actuală de 600 de lei

Conturi speciale pentru copii: Guvernul acordă o primă actuală de 600 de lei

1 minut de citit Publicat la 16:27 29 Noi 2018 Modificat la 16:27 29 Noi 2018

Guvernul deschide conturi de economii pentru Copiii Centenarului.

Executivul a aprobat astăzi în şedinţa de la Alba Iulia un sistem de economisire pentru cei care au sub 18 ani. Părinţii trebuie să depună în conturile deschie la trezorerie 1.200 de lei, iar statul va veni cu bani suplimentari şi o dobândă avantajoasă.

"Începând cu anul 2019, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minim un 1.200 lei. În cazul în care la finele anului alendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă”, se arată în ordonanţă.

Totodată, sumele depuse anual în cont nu vor putea depăşi un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100000 euro. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei.

În cadrul programului guvernamental "gROwth -Contul individual de economii Junior Centenar", titularul unui astfel de cont este orice copil care îndeplineşte următoarele condiţii: este cetăţean român şi nu a împlinit vârsta de 18 ani.

Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi.

“În contul individual de economii Junior Centenar se pot depune, de către reprezentantul legal al titularului sau de către alte persoane, oricând sume de bani în lei, prin virament, mandat postal prin oficiile Poştei Române sau în numerar prin caseriile unităţilor Trezoreriei Statului. Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot face obiectul unei tranzacţii, nu pot fi cesionate sau gajate, sub sancţiunea nulităţii actelor respective”, se arată în Ordonanţă.

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole