Antena 3 CNN Actualitate Consumul acestor produse ne afectează direct sănătatea, iar riscul de a face o boală de inimă creşte cu 30%. Ce spun românii despre acizii graşi trans din alimente

Consumul acestor produse ne afectează direct sănătatea, iar riscul de a face o boală de inimă creşte cu 30%. Ce spun românii despre acizii graşi trans din alimente

Iulia Gorgorin
<1 minut de citit Publicat la 08:45 23 Aug 2020 Modificat la 08:45 23 Aug 2020

Legea care impune reducerea acizilor graşi trans din alimente a fost promulgată, iar de pe 1 aprilie 2021, românii nu vor mai putea cumpăra de pe piaţă produsele alimentare care depăşesc cantitatea 2 grame la 100 de grame de grăsime din conţinut.

Până atunci, oamenii nu renunţă la acest tip de mâncare.

Consumul acestor produse ne afectează direct sănătatea, iar riscul de a face o boală de inimă creşte cu 30%.

''Grăsimile trans se găsesc în special în produsele procesate, adică gogoşi, cartofi prăjiţi, mâncare preambalată. Poate să ducă la patologii cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocard sau la accidentul vascular cerebral, în special în rândul bărbaţilor'', spune medicul Florin Bălănică.

Producătorii vor trebui să se conformeze cu noile reglementări, în caz contrar aceştia vor scoate din buzunar o amendă de până la 30.000 de lei, iar produsele lor vor fi retrase de pe piaţă.

Citiţi şi: E oficial! Biscuiţi, merdenele şi margarină, la un pas de a fi interzise în România. Iohannis a promulgat legea. Lista completă a alimentelor care nu vor mai putea fi comercializate

Etichete: alimente patiserie
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole