Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei "La 76 de ani am PFA și muncesc ca să pot trăi" | Românii spun câtă încredere au în reforma fiscală a guvernului

"La 76 de ani am PFA și muncesc ca să pot trăi" | Românii spun câtă încredere au în reforma fiscală a guvernului

Consultare națională la Sinteza Zilei: Mihai Gâdea i-a întrebat pe români dacă au încredere în noile măsuri fiscal-bugetare ale guvernului. Iată răspunsul lor!

de Ştefan Petrică    |   

Consultarea națională a dezvăluit opinia majoritară a românilor cu privire la noile măsuri guvernamentale în contextul crizei financiare.

Rezultatele au arătat în mare parte nemulțumire și lipsa de încredere a cetățenilor români, în aceste schimbări.

"Pentru că am urmărit emisiunea în care l-ați întrebat pe prim-ministrul României, cât de mare este gaura la care dumnealui a răspuns. Ați rămas și dumneavoastră la fel cum am rămas și eu, foarte surprins.

Însă atunci când ați întrebat de unde vine datoria și cine a făcut, a refuzat să răspundă. Asta este de netolerat! Are obligația, iar  poporul român trebuie să știe cine a furat banii și cei care au furat, împreună cu cei care l-au lăsat, trebuie să plătească.

Am 76 de ani, am muncit 41 de ani, sunt bunică de patru nepoți și n-am să pot să mor să știu că nepoții mei trăiesc într-o asemenea țară.

Citește și: Abia întorşi la muncă, parlamentari îşi iau o săptămână de vacanţă. Media de lucru a aleşilor e de opt ore pe săptămână 

Nu s-au luat măsuri pentru că toți sunt șantajabili și le stau scheleții în dulapuri și stau în poziția ghiocelului și nu fac nimic. Degeaba a venit prim-ministru să se laude că face, că nu face nimic. Pălăria asta este prea mare pentru el și probabil că are și el un schelete. 

Nu are ce-i trebuie ca să conducă țara pe un drum bun, ca oamenii să trăiască demn. Pentru atâția ani de muncă am și eu dreptul la o bătrânețe liniștită.

Am lucra ca funcționar public, dar încă muncesc ca să pot trăi. La 76 de ani am PFA și muncesc ca să mai pot câștiga un ban și să pot să trăiesc și să pot lua o ciocolată pentru nepoți. Este trist, dar adevărat!", a spus Maria din Brașov.

"Guvernul nu ajută tinerii să-și poată lua ceva"

Întrebat dacă are încredere în măsurile guvernului în criza banilor, Andrei din Brașov a spus:

"Nu am încredere în aceste măsuri, nu am încredere în conducerea acestei țări.

Ca și tânăr care îmi doresc să-mi construiesc un viitor în țara asta, pentru că nu am fost niciodată adeptul să plec din țară, mereu am căutat un loc de muncă mai bine plătit.

Am găsit un loc de muncă bun, bine plătit, în domeniul construcțiilor. Am reușit să-mi iau un apartament.

Guvernul nu ajută tinerii să-și poată lua ceva. În decursul unui an de zile, rata mi-a crescut cu 1.000 de lei și acum vine guvernul și îmi taie 800 de lei print-o ordonanță pe 10 ani. Mi-au tăiat cu taxele pe care le voi plăti pe sănătate și așa mai departe", a spus Andrei din Brașov.

"Așa în guvern aș avea în credere în Ciolacu, dar pe mine personal, trecerea de la 1 la 3% mă afectează pentru afacerea pe care o am.

Activez în horeca din 2019, am peste 30 de angajați și dacă trecem la 3%, posibil să închidem locația.
Noi lucrăm în real cu contracte de muncă", a spus Marius, din Cluj-Napoca.

"Nu am încredere în măsuri. Este o shaorma cu de toate. Parcă niște oameni s-au întâlnit într-o seară și s-au gândit ce să facă să mai strângă bani. Ce se va întâmpla, vom vedea cu Doamne ajută!", a spus Ovidiu, din București.

Subiecte în articol: masuri guvern Guvernul Marcel Ciolacu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog