Sika creează produse care oferă soluții sustenabile, reducând consumul de energie, apă și materii prime.
"Cu produsele noastre suntem prezenți în tot ceea ce ne înconjoară, de la case, la mașini, la vapoare, la piscine, la magazine, la șosele, tot ceea ce se vede poartă amprenta Sika", spune Laura Simion, Head of HR Sika România.
De exemplu, Sikagard®5500 este prima acoperire de protecție elastică pentru beton, pe bază de apă care utilizează o dispersie derivată 100% din resurse regenerabile și are un ambalaj cu 80% conținut reciclat.
Dan Stăncescu, Head of Operations Sika România, spune că întreaga companie se străduieşe să identifice soluţii cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător.
"Ne străduim să identificăm soluții cu un impact pozitiv asupra mediului înconjurător din zilele noastre dar și a generațiilor care vor urma", spune Dan Stănescu, Head of Operations Sika România.
Sika și-a setat obiectivul de a reduce până în 2023 emisiile de dioxid de carbon cu 12% per tona de produs vândută. În 2021 compania a achizitionat un certificat pentru energie regenerabila prin care a obtinut o rata de aproape 75% energie electrica din surse regenerabile. În 2022 își propune să atingă o rată de 100%.
La nivel mondial, mai mult de 35% din trenurile de pe glob sunt mai sigure și au o viață mai lungă mulțumită produselor Sika, iar datorită gamei Sika de aditivi reducători de apă peste 6 miliarde de litri de apă sunt economisiți anual în producția de beton.", mai spune acesta.
În plus, copmpania a pus accent în ultimii ani pe reducerea materiilor prime folosite la producția de ambalaje.
"Monitorizăm și implementăm continuu un management eficient al materiilor prime și al ambalajelor și suntem orientați pe economisirea de energie, gaze naturale și apă în procesul de producție din cele 12 fabrici amplasate strategic pe teritoriul României", spune Dan Stăncescu.
Pentru economisirea de materii prime și ambalaje, Sika folosește materii prime sustenabile.
"De exemplu cenușă, diverse reziduuri din industria metalurgică, zgură. Prin soluțiile sale durabile, Sika s-a implicat intens în comunitate, în perioade și domenii care aveau mare nevoie de sprijin.", a mai adăugat Dan Stănecescu.
"Cel mai recent proiect în care ne-am implicat a fost renovarea ambulatoriului de specialitate pentru copii din cadrul spitalului Alessandrescu Russescu. Un alt proiect Sika este cel de modernizare și dotare a centrului de recuperare post covid de la Runcu", a mai spus şi Laura Simion, Head of HR Sika România.
În primele 6 luni de la finalizarea centrului, peste 500 de pacienți au beneficiat de programe de recuperare.
-
Inovație, sustenabilitate, integritate, respect și clientul în centrul activităților sunt valorile companiei
-
Sika Learn e o platformă dedicată angajaților care le oferă programe de dezvoltare.
-
Sika Business School e o academie de business internă, dedicată personalului tehnic și celui din vânzări.
-
În 2021, aproape 75% din energia electrică a fost obținută din surse regenerabile