Antena 3 CNN Actualitate Social Consimțământul în era digitală: pot rezolva aplicațiile de telefon această problemă?

Consimțământul în era digitală: pot rezolva aplicațiile de telefon această problemă?

1 minut de citit Publicat la 12:53 05 Mar 2018 Modificat la 12:53 05 Mar 2018

Într-un articol publicat recent, The New York Times explorează problema consimțâmântului sexual în ziua de astăzi. Conform publicației, suntem înconjurați de mișcări împotriva abuzului sexual precum #metoo și #TimesUp, care ne reamintesc că nu înseamnă nu, și că permisiunea verbală trebuie dată constant în timpul actului sexual. Cu toate acestea, linia dintre consimțământ și abuz este una foarte subțire și de multe ori, greșit interpretată.  
  
Din acest motiv, recent au apărut pe piata aplicații de telefon care doresc să ajute procesul de consimțământ și să îl facă unul mai ușor, iar una dintre aceste aplicații este LegalFling. Aplicația are rolul unui contract scris, unde datele personale sunt luate din ambele părți, iar limitele contractului pot fi setate și modificate din aplicație în orice moment. Aceste limite includ modul de protecție, jocuri sexuale, și vorbitul în timpul actului, iar schmbările efectuate în aplicație sunt automat salvate, cu data exactă când s-a produs acestă decizie. Aplicația de asemenea permite ca atunci când un utilizator se simte violat, să raporteze atacatorul prin aplicație. 
  
Cu toate că aplicația sună că un ajutor binevenit, care are potențialul de a ajuta ambele părți și de a servi că dovadă în fața justiției, LegalFling este un subiect problematic, deoarce nu ia în considerare emoțiile oamenilor. Conform specialistei Michelle Drouin, expert în tehnologie și relații "aplicatiile sunt bune pentru a documenta consimțământul, dar nu iau în considerare emoțiile schmbătoare ale oamenilor. Este dificil pentru noi sp știm chiar și cum ne simțim în momentul de față, dar mai ales să anticipăm cum ne vom simți într-o oră de acum".

Aceasta este de părere că o aplicație nu are cum să fie răspunsul la o problemă umană, care implică emoții, iar tehnologia în acest domeniu nu este salvatoare, deoarece updateuri permanente în timpul actului sunt nerealistice, și într-un final, imposibile. 
  
 Sursă: NY Times 

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole