"În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară - să-şi fotografieze şi transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni", a afirmat Orban, după ce a votat.
"Aşteptăm numărarea voturilor, dar oricum, din semnalele pe care le avem, sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Constanţa, Vaslui, Neamţ, Teleorman... Să le fie ruşine! Asta nu este democraţie".
Cu privire la posibilitatea de a contesta votul, Ludovic Orban a spus că aşteaptă rezultatul.
"Singura autoritate în momentul de faţă este comisia de numărare şi validare a voturilor care a stabilit o procedura de vot".
Înainte de a vota, Ludovic Orban era să intre în cabină peste un delegat.
"Faceţi poză, nu? Doamnă, faceţi poză? Să vă fie ruşine! A făcut poză. Bineînţeles", a spus Orban.
Scandal la Congresul PNL. Liberalii s-au călcat în picioare să voteze - regulile COVID, încălcate flagrant
Congres PNL septembrie 2021. Cei aproximativ 5.000 de delegaţi veniți din toată țara la Congresul PNL votează pentru alegerea viitorului preşedinte al partidului, urmând să decidă între Ludovic Orban, actualul lider liberal şi Florin Cîţu.
Liberalii au format cozi uriașe la cabinele de vot fără să mai țină seama de nicio regulă elementară a pandemiei.
"În sectorul în care votează delegații de la Cluj, dar și cei de la Alba - și mai sunt și alte filiale în acest sector - oamenii se calcă în picioare, nu țin cont de nicio distanțare, sunt foarte înghesuiți, vor să voteze cât mai repede posibil.
Puțin mai devreme, unul dintre colegii liberalilor făcea apel la liniște și îi ruga să voteze în cabina de vot și nu în afara ei. De ce asta? Pentru că sunt imagini surprinse de noi cu delegați care nu au mai avut răbdare să intre în cabina de vot, au votat imediat lângă urnă după ce au primit buletinul de vot", a relatat reporterul Antena 3 Xenia Croitoru.
Votul delegaţilor Partidului Național Liberal este secret. Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.
Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat Preşedinte al PNL. Cei 35 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional.
De la moţiunile care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin, liderul şi un număr proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii, vor deveni membri ai CN.