Antena 3 CNN Conferinţe Conferinţele România Inteligentă Conferința România Inteligentă: Cu mamografe în spitalele de stat, pacientele apelează la clinici private. Explicația unui specialist

Conferința România Inteligentă: Cu mamografe în spitalele de stat, pacientele apelează la clinici private. Explicația unui specialist

de Bianca Chirilă    |   

În cadrul dezbaterilor de la conferința „Creșterea performanței și eficienței sistemului public de sănătate – soluții salvatoare” s-a discutat despre traseul pacientului. Spre exemplu, deși spitalele de stat au mamografe, unele paciente apelează la clinicile private pentru că nu știu de existența acestora.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre traseul pacientului și cum, spre exemplu, există mamografe în spitale despre care unele femei nu știu, fiind astfel nevoite să meargă la clinicile private.

Expert: „Aș vrea să vorbesc și despre traseul pacientului. Nimeni nu face o analiză serioasă la nivelul Ministerul Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări ca să vadă unde se rupe acest traseu. Sunt femeie, mă duc din doi în doi ani și fac acea mamografie. M-a șocat pozitiv comentariul domnului ministru, care a zis că avem mamografe și o mapare, pentru că eu nu știu unde sunt. Eu mă duc în privat, pentru că nu am găsit o instituție publică de stat unde să-mi pot face programare și descopăr că sunt mamografe în spital care nu sunt folosite pentru screening, pentru că există diverse limitări și acest lucru mă deranjează.”

Subiecte în articol: medici pacienti sistem de sanatate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile