Antena 3 CNN Conferinţe Conferința RO 3.0 pentru Educație. Cât de importantă e digitalizarea pentru școala viitorului: „Asta e epoca pe care o traversăm”

Conferința RO 3.0 pentru Educație. Cât de importantă e digitalizarea pentru școala viitorului: „Asta e epoca pe care o traversăm”

de Bianca Chirilă    |   

Proiecte finanțate de corporații și care au avut succes în școlile publice sau private din țara noastră, metode didactice revoluționare, exemple în care pasiunea și creativitatea au transformat educația tradițională se află azi în centrul unei dezbateri Antena 3 CNN, prin platforma RO 3.0. Reprezentanți ai Guvernului, profesori din mediul universitar, elevi și studenți, organizații neguvernamentale implicate precum și companii de top din România participă la dezbaterea „Educați pentru viitor”. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a explicat cât de importantă e digitalizarea pentru școala viitorului.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Dacă ne gândim la școala viitorului nu putem să nu pronunțăm cuvântul digitalizare, pentru că asta e epoca pe care o traversăm și modernizarea școlilor din România are în acest moment o amprentă a digitalizării extrem de apăsată și dacă spunem digitalizare, obligatoriu în învățământ vom spune PNRR. Din punctul nostru de vedere, PNRR în educație e un succes. Am lansat toate apelurile pe care ni le-am asumat și vă dau câteva cifre - 4.377 de laboratoare de informatică. Toate cifrele reprezintă fie proiecte deja implementate sau în curs de implementare, dar toate contractele acum sunt în anumite faze de execuție. Avem și 1.435 de laboratoare inteligente, avem sau vom avea foarte curând o imprimantă 3D, fiindcă e o dotare obligatorie într-un laborator inteligent. Sunt câteva licee, peste 300, care au chiar două laboratoare inteligente. Spunem noi că este unul dintre cele mai de succes programe pe care le finanțăm prin PNRR.

Avem aproape 90.000 de săli de clasă dotate cu echipamente IT. Avem circa 6.200 de unități de învățământ cu personalitate juridică, un proces însemnat. Nu mai zic de școli dotate, care înseamnă peste 5.800, adică aproape toate.”

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile