Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Conferința Națională România Inteligentă. Tiberiu Cristian Maier(UNSAR): Asigurările private de viață sunt foarte complexe și personale

Conferința Națională România Inteligentă. Tiberiu Cristian Maier(UNSAR): Asigurările private de viață sunt foarte complexe și personale

Tiberiu Cristian Maier, membru board al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost invitat, miercuri, la Conferința națională România Inteligentă „VIITORUL ASIGURAT – Viața și sănătatea românilor, pe mâini bune” unde a vorbit despre asigurările de sănătate pentru angajați și despre deductibilitatea fiscală în limita a 400 euro/an/persoană.

Conferința națională România Inteligentă „VIITORUL ASIGURAT – Viața și sănătatea românilor, pe mâini bune”, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, în colaborare cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a adus în atenția românilor situația reală a asigurărilor de sănătate și de viață și beneficiile pe termen lung ale acestora.

Conferința a fost moderată de Adrian Ursu, realizator Antena 3 CN.

„În România, avem în continuare pe la nivelul de 30% salariul minim pe economie din tot numărul de angajați, 5,7 milioane. Este vorba despre o muncă în echipă din partea asiguratorilor, astfel încât să creștem bazinul de utilizatori ai acestei deductibilități. 

Discutăm despre o limită de 400 de euro, care, în mod evident, pentru cei care deja utilizează acest beneficiu pentru a-și achiziționa asigurare nu mai este suficient. Acest lucru este datorat în primul rând de eroziunea pe care o au alte servicii care au fost incluse în această limită, de exemplu abonamentele la sală, sau abonamente medicale. Pe de altă parte discutăm despre inflația medicală sau creșterea indicelui prețului de consum pentru serviciile medicale. Această limită de 400 de euro a fost acum zece ani, astfel că eficiența ei este acum limitată”, a declarat Tiberiu Cristian Maier, membru board UNSAR.

Întrebat dacă există o inițiativă pentru majorarea acestei limite de deduceri din imopozitul plătit, Maier a continuat: „Discuții sunt permanente, iar UNSAR va explica autorităților nevoia de a o crește, pentru că acești bani, la finalul zilei, se întorc în sistemul public de sănătate, susținând dezvoltarea sistemului. Efortul este constant din partea noastră, este vorba doar despre un moment oportun, din punct de vedere politic și fiscal, astfel încât să putem poziționa aceste creșteri într-un context economic favorabil pentru țară”.

„Asigurările private de sănătate sunt niște asigurări foarte complexe și sunt foarte personale, sunt specifice, construite exact pe nevoile oamenilor. Nevoile fiind diferite de la o familie la alta, de la o persoană la alta, de la o compania la alta, de la o organizație la alta, aceste nevoi pot fi creionate până la limite destul de mari în ceea ce privește acoperirea”, a mai adăugat acesta.

Subiectele de discuție abordate în cadrul conferinței:

  1. Beneficiile asigurărilor de viață  pe termen lung;
  2. Asigurările de sănătate – condiții “ca afara” în spitale și sisteme alternative de finanțare ale sistemului medical;
  3. Tendințe și evoluții pe piața asigurărilor de viață și sănătate;
  4. Educația financiară și rolul asigurărilor de viață;
  5. Adaptarea asigurărilor de viață la nevoile moderne;
  6. Pachetul de angajator pentru fidelizarea resursei umane;
  7. Deducerile fiscale - calea spre creșterea atractivității produselor de asigurări.

Evenimentul dedicat explorării și dezbaterii aspectelor esențiale ale asigurărilor de sănătate și viață a avut ca speakeri reprezentanți din domeniul asigurărilor, miniștrii și reprezentanți guvernamentali, după cum urmează:

  • Reprezentanți ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR);
  • Ministerul Sănătății;
  • Ministerul Finanțelor;
  • Reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale;
  • Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse;
  • Reprezentanți ai Guvernului României - Cancelariei Prim-Ministrului;
  • Reprezentanți ai Autoritații de Supraveghere Financiară;
  • Reprezentanți ai Casei Naționale  de Asigurări de Sănătate (CNAS);
  • Reprezentanți ai comisiilor parlamentare de specialitate;
  • Reprezentanți ai Consiliului Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii;
  • Reprezentanți ai companiilor de asigurări;
  • Specialiști în nutriție, fitness;
  • Operatori din turism care vor participa la dezbateri.
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog