Conducerea Transelectrica a decis formularea unei plângeri penale împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol, revocat, recent din funcţie după ce mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul.
"Până la această dată, au fost declanşate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al domnului Caraşol în cadrul Sucursalei de Transport Bucureşti. În acelaşi timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport Bucureşti, prin numirea interimară a unui director. Conducerea Transelectrica SA a hotărât să urmeze parcursul civil şi penal în relaţia cu domnul Marius-Dănuţ Caraşol, astfel încât sunt iniţiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului Caraşol, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal", se arată într-un comunicat al Transelectrica remis marţi AGERPRES.
Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice a solicitat, în şedinţa de marţi, conducerii executive a companiei să prezinte stadiul acţiunilor iniţiate ca urmare a revocării domnului Marius-Dănuţ Caraşol din funcţia de preşedinte şi membru al Directoratului.
"Membrii Consiliului de Supraveghere şi-au exprimat în mod hotărât intenţia de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor Companiei şi recuperarea prejudiciilor constatate. Consiliul de Supraveghere a analizat situaţia unor posibile dificultăţi în derularea activităţii Companiei, ca urmare a revocării domnului Marius-Dănuţ Caraşol. În acest context, este de precizat că sistemul conducerii colective a Companiei a asigurat, prin noua componenţă a Directoratului, continuitatea şi stabilitatea funcţionării Companiei, astfel încât deciziile au fost luate rapid şi în condiţii de eficienţă", se arată în comunicat.
De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere s-a analizat şi situaţia litigiilor pe care Compania le are cu foştii administratori privind acordarea OAVT-urilor (Opţiuni pe Acţiuni Virtuale, n.r.).
Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica l-a revocat din funcţie pe preşedintele directoratului, Marius Caraşol, în data de 19 septembrie, şi a decis numirea în locul acestuia a Claudiei-Gina Anastase.
"Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ Caraşol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numita doamna Claudia-Gina Anastase", afirmau, săptămâna trecută, reprezentanţii transportatorului de energie.
Revocarea lui Caraşol vine în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul, susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti.
Reprezentanţii Politehnicii au precizat, pentru edupedu.ro, că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.
Potrivit unui comunicat al companiei, remis în 18 septembrie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a cerut preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, urmând să dispună măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, în urma informaţiilor că şi-ar fi falsificat CV-ul, se arată într-un comunicat al companiei.
În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare, arată sursa citată.