"Organizarea acestei loterii este o metodă de impulsionare a vaccinării, care începe, astăzi, 1 octombrie, şi se va desfăşura până la sfârşitul anului 2021.
Toate persoanele care s-au vaccinat cu schema completă pot participa", a explicat dr. Andrei Baciu, vineri, în cadrul emisiunii Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Cum ne înscriem la Loteria Vaccinării
"Ne înscriem foarte simplu. Intrăm pe site-ul de unde ne descărcăm certificatul (https://certificat-covid.gov.ro/login) şi vedem că acolo este un buton de înscriere la loterie. Apăsăm butonul respectiv şi urmăm paşii.
Sunt mai multe extrageri, atât săptămânale, cât şi lunare. Nu trebuie să facem o înscriere suplimentară pentru aceste extrageri lunare, ci o singură dată.
La finalul anului sunt două extrageri importante. Toate extragerile cumulează premii totale de 15 milioane de lei, iar premiul cel mare este în valoare de un milion de lei", a mai explicat dr. Baciu.
Dr. Andrei Baciu: "Putem face vaccinul antigripal în acelaşi timp cu cel anti-COVID"
"Putem face vaccinul antigripal în acelaşi timp cu cel anti-COVID. În ceea ce priveşte administrarea dozelor, de exemplu, dozele de vaccin antigripal, aceste sunt transmise către medicii de familie şi aceştia poate administra în acelaşi timp cele două vaccinuri.
Administrarea se poate face în umeri diferiţi. Câte un vaccin pentru fiecare umăr.
Depinde de la medic la medic, unii administrează Johnson, dar putem să mergem la fel de bine şi la oricare alt medic de familie. Pentru vaccinare nu trebuie să mergem neapărat la medicul nostru de familie, ci la oricare altul", a explicat dr. Andrei Baciu, vineri, în cadrul emisiunii Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Diferenţa dintre gripă, viroză şi SARS-CoV-2
"Este foarte dificil de făcut distincţia dintre agentul patogen de origine care a provocat infecţia. Ceea ce este recomandat este testarea imediată când apar simptome aferente tractului respirator sau simptome cu caracter general, că vorbim de febră, dureri articulare sau dureri musculare.
Este esenţial să ştim că impactul pe care îl are un virus gripal asupra organismului este mult mai mic decât îl are SARS-CoV-2. Este bine de ştiut pentru că s-ar putea să cădem în capcană şi să credem în mod eronat că avem o simplă răceală, când noi de fapt să avem o infecţie cu SARS-CoV-2", a mai spus medicul.