La ECFS 2023 - Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare au participat peste 140 de oameni. Dintre aceştia, 85 fac parte din mediul academic al marilor universităţi, iar 62 din mediul profesional.
Au fost prezentate 45 de lucrări ştiinţtifice.
"Multe prezentări au abordat problema factorilor ESG şi impactul asupra activităţii companiilor. Ce trebuie să facă, mai ales companiile mari, pentru a se adapta noilor tendinţe, mai ales companiile listate la bursă. Trebuie să depunem eforturi cu toţii şi să colaborăm pentru a ne atinge aceste obiective. Nu se pot face lucruri în plan individual. O colaborare între toate entiăţile din pieţele financiare, vorbim aici de companii de asigurări, de societăţile de investiţii financiare sau universităţi, toate trebuie implicate în acest demers", a declarat Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF).
În contextul războiului şi greutăţilor din domeniul financiar, companiile trebuie să facă eforturi pentru a se integra şi pentru a rămâne pe piaţă. Însă acest lucru se poate face numai dacă se ţine cont de programele pe care le prezintă şi Uniunea Europeană.
Citeşte şi: Marian Siminică (ISF), după conferinţa ECFS 2023: "Un pas pentru creşterea nivelului de educaţie financiară"