Antena 3 CNN Economic Compania Greenpoint, marea câștigătoare la UiPath AI25. A creat un software prin care se procesează automat sute de mii de documente

Compania Greenpoint, marea câștigătoare la UiPath AI25. A creat un software prin care se procesează automat sute de mii de documente

de Bianca Chirilă    |   

Compania românească Greenpoint, lider în domeniul managementului deșeurilor de ambalaje, a fost marea câștigătoare în cadrul celui mai mare eveniment de automatizări și AI din lume, UiPath AI25. Compania a implementat un software prin care sunt procesate automat peste 100.000 de documente anual. Astfel, este redusă munca de tipul copy and paste a angajaților care se pot concentra acum pe sarcini mai importante. 

Software-ul creat de GreenPoint, împreună cu Aggranda, lider în soluții de automatizare și inteligență artificială, a fost recunoscut la nivel global, în cadrul UiPath Forward AI25 din Las Vegas. Brandul românesc a primit unul dintre marile premii din acest an datorită unei implementări cu adevărat revoluționare pentru industria de profil. 

Automatizarea extrage zilnic date din peste 100 de tipuri de documente esențiale, inclusiv facturi și notificări scrise de mână cu ajutorul AI. Astfel, munca manuală a unei echipe de cinci persoane este redusă cu peste 10.000 de ore pe an. Soluția inovatoare folosește tehnologia Document Understanding de la UiPath, un instrument de inteligență artificială care ajută la procesarea diferitelor tipuri de documente. Soluția este utilizată în waste management, transporturi și trasabilitatea deșeurilor și ajută practic la evitarea fraudelor cu deșeuri, reducând riscul de eroare umană prin utilizarea tehnologiei AI.

Premiul UiPath AI25 recunoaște cele mai inovatoare 25 de implementări globale care utilizează inteligența artificială și automatizarea ca factori strategici de transformare digitală. Peste 300 de companii din întreaga lume au participat la eveniment. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile