Antena 3 CNN Economic Compania care le oferă toate beneficiile angajaților cu condiția să nu mai plece de la muncă: „Vreau să îi țin captivi toată ziua”

Compania care le oferă toate beneficiile angajaților cu condiția să nu mai plece de la muncă: „Vreau să îi țin captivi toată ziua”

de Claudia Popovici    |   

Miliardarul australian Chris Ellison, care conduce compania Mineral Resources Ltd, a pus la cale un plan pentru a-şi ţine angajaţii cât mai mult la birou. În acest context, a interzis lucrul de acasă, iar acum vrea să interzică şi pauzele de cafea, în exteriorul firmei. Astfel, el a oferit toate facilitățile în regim intern printre care cafenea, restaurant, sală de fitness, creşă pentru cei care au copii, cameră de relaxare, dar şi un centru de wellness pentru ca angajaţii săi să fie zilnic cât mai productivi, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. 

"Vreau să îi ţin captivi toată ziua. Nu vreau să iasă din clădire. Nu vreau să se îndepărteze pentru o ceaşcă de cafea. Ne-am dat semna în urmă cu câţiva ani cât de mult ne costă asta", a declarat joi Chris Ellison, directorul general de la Mineral Resources Ltd.

Veteranul din industria minieră, în vârstă de 67 de ani, spune că personalul "iubeşte să lucreze" din clădirea de birouri şi că facilităţile de care dispun "îi ţin legaţi" de birou.

"Am o politică de interzicere a muncii de acasă", a spus Chris Ellison la o întâlnire cu analiştii, după publicarea ultimelor rezultate financiare. "Nu putem avea oameni care să lucreze trei zile pe săptămână dar să fie plătiţi cinci zile pe săptămână", susţine Chris Ellison.

Politica promovată de Chris Ellison este una neobişnuită în Australia, unde lucrul de acasă a devenit ceva normal pentru angajaţii de tip white-collar (gulere albe -n.r.). Multe companii le permit angajaţilor să lucreze remote cel puţin două zile pe săptămână şi mulţi părinţi se bucură de noua flexibilitate.

Soluţii sunt şi pentru angajaţii care se chinuie să se împartă între programul încărcat de la muncă şi copii. Creşa companiei percepe un tarif de doar 20 de dolari australieni (13,58 dolari SUA) pe zi, comparativ cu un cost extern de aproximativ 180 de dolari australieni pe zi.

"Puteţi să va lăsaţi copii în grija noastră. Vom avea grijă să fie hrăniţi, dar mama şi tata vor lucra de la birou", spune Chris Ellison.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile