Antena 3 CNN Actualitate Comisia de anchetă solicită din nou Parchetului o copie a dosarului alegerilor din 2009

Comisia de anchetă solicită din nou Parchetului o copie a dosarului alegerilor din 2009

1 minut de citit Publicat la 14:08 10 Aug 2017 Modificat la 14:08 10 Aug 2017

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a decis prin vot, joi, să solicite din nou Parchetului General o copie a dosarului în care procurorii au făcut cercetări cu privire la posibilitatea fraudării acestor alegeri, dosar care a fost clasat. 

"S-a votat joi să solicităm Secretariatului General al Guvernului detalii cu privire la destituirea şi numirea de prefecţi după ce domnul ministru Nica a fost demis. A mai fost votată o propunere, o revenire cu o solicitare către domnul Augustin Lazăr pentru a ne pune la dispoziţie o copie după dosarul efectuat cu cercetările privind posibilitatea de fraudare a alegerilor din 2009, având în vedere poziţia Consiliului Superior al Magistraturii, deciziile Curţii Constituţionale date în speţă", a precizat preşedintele Comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că documentele din dosarul respectiv pot intra în posesia membrilor comisiei având în vedere faptul că aceştia nu intenţionează să le dea publicităţii, ci doar să le folosească la concluziile ce vor fi puse în raportul final. 

"Nu vrem să controlăm nici activitatea Parchetului, nici nu am avea cum. (...) Dacă avem indicii, documente sau probe depuse la comisia noastră cu privire la scrutin şi la desfăşurarea votului în 2009, date cu privire la ce s-a întâmplat în sufrageria domnului Oprea nu avem", a menţionat ea. 

Eugen Nicolicea, membru al comisiei de anchetă, a susţinut că obiecţiile procurorului general cu privire la dosar nu au suport legal. 

"Din răspunsul pe care ni l-a dat domnul Augustin Lazăr, din comunicatele de pe site-ul instituţiei şi de pe Facebook-ul instituţiei am văzut obiecţiile domniei sale, iar comisia, prin adresa pe care a înaintat-o, a demontat punct cu punct toate obiecţiile, care sunt nişte inovaţii ale domnului procuror general, foarte interesante, dar care nu au suport legal. CSM a dat dreptate comisiei în totalitate, a confirmat, şi este scris negru pe alb, că nu ne-am depăşit atribuţiile prin această solicitare", a spus Nicolicea. 

Membrii comisiei au mai decis să îi solicite din nou ministrului Justiţiei "ca în virtutea colaborării loiale dintre instituţii" să aibă o intervenţie în care să clarifice această situaţie dintre Parchet şi Parlament. 

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole