"Avem aproape 300 de decese premature pe an din cauza poluării aerului ceea ce reprezintă mult. Chiar și un singur deces este prea mult. (...) Este mai rău în cele mai mari orașe unde în principal poluarea provine din sectorul transporturilor. În al doilea rând, poluarea rămâne în acele zone diferite din punct de vedere geografic în regiunile muntoase și așa mai departe, de unde poluarea nu poate dispărea.
Nivelurile de poluare sunt ridicate. Avem o poluare ridicată nu doar în aer dar și în apă care e prea mare ca să o putem numi acceptabilă.
Acesta este scopul pachetului Comisiei cel numit "Zero poluare". Se dorește reducerea nivelurilor de poluare la niște valori care nu sunt dăunătoare pentru sănătatea umană", a spus Virginijus Sinkevicius, sâmbătă, la Antena 3 CNN.
Potrivit lui, noile legi europene pentru a proteja natura vizează şi o deschidere către ceva nou care ar permite ca natura să fie refăcută.
"Ne dorim să găsim o modalitate de a combina activitățile economice cu aceste forțe de restaurare a naturii", a mai spus comisarul european Virginijus Sinkevicius.
Virginijus Sinkevicius: 70% din solurile noastre nu sunt în stare bună
"Nu totul e degradat, dar situația se înrăutățește încet. Așadar, trebuie să găsim o metodă care să ne poată asigura că solurile nu se vor degrada în continuare ci dimpotrivă că revenim la soluri sănătoase deoarece acestea sunt în primul rând o sursă de venit pentru fermieri, acestea sunt venituri pentru silvicultori", a spus comisarul.
Acesta a adăugat că trebuie să găsim modalități de echilibrare și de a ne asigura că activitățile economice pot continua.
Întrebat ce se va schimba în viețile noastre după ce această legislație va fi votată și pusă în aplicare în statele membre, comisarul european pentru mediu a declarat că oamenii nu vor observa schimbările şi nu va trebui să facem ceva diferit față de ceea ce facem acum.
Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!