Antena 3 CNN Actualitate Justiție Comisar-șef de poliție, trimis în judecată de DNA, după ce a fost acuzat că a obținut peste 800.000 de euro din afaceri imobiliare

Comisar-șef de poliție, trimis în judecată de DNA, după ce a fost acuzat că a obținut peste 800.000 de euro din afaceri imobiliare

de Roxana Mihăiescu    |   

Șeful Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3 (SICE3) a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea a două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, fiind acuzat că a fost implicat timp de 9 ani în diverse afaceri din domeniul imobiliar.

Conform DNA, în perioada 2015 - 2024, în incompatibilitate cu funcţia de ofiţer de poliţie, M.R. a efectuat operaţiuni financiare comerciale în legătură cu dezvoltări imobiliare prin care a obţinut profituri totalizând 883.716 euro.

Procurorii susţin că șeful Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3 a investit în terenuri cu potenţial din proximitatea municipiului Bucureşti, pe care le identifica şi le alegea împreună cu asociaţii săi, dezvoltatori imobiliari, le cumpăra după negocieri şi le punea imediat la dispoziţia asociaţilor pentru ca aceştia să construiască locuinţele din proiectele imobiliare.

Poliţistul îşi securiza profitul prin contracte de vânzare a terenurilor la preţuri substanţial mai mari (care includeau partea sa din profitul realizat de asociaţi din vânzarea locuinţelor construite), dar al căror termen de plată era foarte lung, atipic pentru o vânzare cu transmiterea imediată către cumpărător a imobilului înstrăinat, notează Agerpres.

Pe lângă investiţiile financiare, comisarul-şef de poliţie făcea pentru constructor diferite prestaţii, precum verificări de firme şi terenuri pretabile dezvoltării imobiliare, folosind în acest scop resursele poliţieneşti de care dispunea (timpul de lucru, baze de date ONRC, autospeciala de poliţie).

În intervalul de aproape 9 ani, ofiţerul ar fi acţionat constant, în funcţie de disponibilităţile financiare, fără întreruperi semnificative, dar etapizat, astfel încât să nu „livreze” mai mult de un imobil pe an calendaristic şi să fie nevoit să se înregistreze în scop de colectare TVA.

În anul 2023, în incompatibilitate cu funcţia de ofiţer de poliţie şi în scopul obţinerii de profituri necuvenite, el ar fi cumpărat împreună cu administratorul unei pieţe din Sectorul 3 un teren în judeţul Giurgiu, pentru înfiinţarea unui centru de comercializare a legumelor.

În vederea confiscării speciale a sumei de 883.716 euro de la ofițerul M.R. în cauză s-a dispus instituirea sechestrului pe imobile şi sume de bani.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile