Antena 3 CNN Conținut plătit Comandă de la BOOKZONE cartea Theodoros, de Mircea Cărtărescu

Comandă de la BOOKZONE cartea Theodoros, de Mircea Cărtărescu

Cartea Theodoros, de Mircea Cărtărescu este disponibilă la precomandă la BOOKZONE. O poți comanda la un preț special de lansare și îți va fi livrată începând cu data de 18 noiembrie 2022.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori contemporani, iar fiecare carte publicată este primită cu nerăbdare de către cititori. Toți cei care citesc pentru prima dată o carte scrisă de Mircea Cărtărescu, spun că a fost excepțională și că își doresc și alte volume ale autorului.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, în București. Face parte din generația autorilor care au frecventat Cenaclul de Luni, iar în timpul studenției a participat și la ședințele Cenaclului Junimea.

A debutat în Cenaclul de Luni cu poezii. Operele sale au apărut și în România Literară în 1978. Primul său volum individual a fost publicat la editura Cartea Românească și s-a numit Faruri, vitrine, fotografii.

Timp de 9 ani, începând cu anul 1980, Mircea Cărtărescu a fost profesor de limba română la o școală generală. După ce nu a mai predat, a devenit funcționar la Uniunea Scriitorilor și redactor la Revista Caiete Critice.

Anul 1991 este anul în care Mircea Cărtărescu devine lector la Catedra de Istoria literaturii române, din cadrul Facultății de Litere a Universității din București. În anul 2004 primește titlul de conferențiar la această catedră.

Între 1994 și 1996, autorul a predat literatura română la Universitatea din Amsterdam. Anul 1995 îi aduce lui Mircea Cărtărescu premiul pentru poezie al revistei Ateneu. În 1999, autorul devin doctor în literatură română, subiectul tezei sale fiind Postmodernismul românesc.

Una dintre cele mai cunoscute și discutate opere ale autorului este Levantul. Această epopee postmodernă a fost subiectul criticilor literari, care s-au împărțit în doua tabere: unii care spun că este o operă remarcabilă, originală și alții care o consideră lipsită de originalitate. Levantul este o lucrare scrisă pe un ton ironic, cu referiri la istoricii romantici naționaliști ai secolului 19.

Cartea Theodoros, cea mai nouă operă a lui Mircea Cărtărescu, este o adevărată încântare pentru minte. Autorul spune: ,,N-am scris niciodata literatura ca sa public carti, ci ca sa traiesc in ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume noua si speciala, o experienta noua ca o noua indragostire sau ca o noua calatorie (da, uneori si ca o noua boala).”

Romanul a fost așteptat de către toți cititorii care admiră scrierile lui Mircea Cărtărescu, așa că dacă îți plac operele autorului, te sfătuim să plasezi o precomandă pe librarie online Bookzone. În plus, tot pe site-ul acestei librării online vei mai găsi și cele mai populare cărți scrise de către Mircea Cărtărescu: Melancolia , Enciclopedia zmeilor , Nostalgia , Orbitor. Aripa dreaptă , Orbitor. Corpul , Orbitor. Aripa stângă , Jurnal de Franz Kafka , Solenoid , Știutorii. Trei povestiri din Orbitor , Creionul de tamplarie , Melancolia , De ce iubim femeile.

Grăbește-te și comandă romanul Theodoros pentru a te bucura printre primii de o nouă carte de excepție a lui Mircea Cărtărescu!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile