Antena 3 CNN Actualitate Justiție Coldea și Dumbravă, la Curtea de Apel. Au venit cu un plic galben: „Este arma atomică a câmpului tactic”

Coldea și Dumbravă, la Curtea de Apel. Au venit cu un plic galben: „Este arma atomică a câmpului tactic”

de Andreea Ştefan    |   

Coldea, Trăilă şi Dumbravă au bătut degeaba drumul până la Curtea de Apel Bucureşti. Aveau proces luni, pentru că au cerut cu toţii să scape de controlul judiciar pe cauţiune. Şedinţa de judecată, amânată săptămâna trecută, nu a putut fi reluată deoarece completul de judecată era diferit de cel care începuse săptămâna trecută. Generalul Dumitru Dumbravă a venit cu un plic galben pe care l-a fluturat în faţa reporterilor, ironizând acuzaţiile potrivit cărora el era cel care intra cu bileţele galbene pe culoarele justiţiei.

„Evident că va fi o decizie favorabilă. În primul rând, e vorba de prezența mea în sala care produce efecte întotdeauna.
Un efect persuasiv extrem de puternic”, a spus Dumitru Dumbravă.

„Am adus și o armă secretă. Acesta e un plic galben care este un fel de HIMARS al câmpului tactic”, a mai completat Dumbravă.



El a fost supranumit părintele câmpului tactic, pe vremea când era directorul Direcţiei Juridice din Serviciul Român de Informaţii. În urmă cu 10 ani, când era activ, Dumitru Dumbravă explica cum ofiţerii de informaţii urmăresc dosarele de corupţie până în sălile de judecată. Afirmaţiile sale au stârnit la acea vreme valuri de reacţii.

Întrebat de ce a venit cu plicul galben la Curtea de Apel, Dumbravă a spus: „Evident este arma atomică a câmpului tactic și sper să am succes”.

„Acel plic galben înseamnă că, începând de azi, nimeni prin studio n-o să mai vorbească fără substanță, adică va exista o realitate obiectivă”, a mai explicat Dumbravă.

În era binomului, SRI-DNA, au apărut mărturii ale unor oameni de afaceri, care povesteau cum judecătorii primeau de la Dumbravă, pe bileţele galbene, indicaţii de la Dumbravă. Dar, iniţial, scandalul bileţelor galbene s-a aprins în 2007, când Mircea Geoană l-a acuzat public pe Florian Coldea de faptul că ar fi solicitat informaţii despre trei judecători de la Curtea Constituţională. A fost scandalul bileţelelor galbene pentru a influenţa decizia de suspendare a preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

Florian Coldea, Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă au plecat cum au venit azi de la Curtea de Apel Bucureşti. Trebuia să se reia şedinţa de judecată începută pe 23 iulie. Cei trei au cerut să scape de controlul judiciar pe cauţiune, sub care stau de la sfârşitul lunii mai. Sunt acuzaţi că în schimbul unor sume fabuloase interveneau în justiţie pentru a optimiza dosarele de pe mesele judecătorilor pentru unii inculpaţi. Şedinţa de judecată nu s-a reluat, deoarece azi nu mai era acelaşi complet de judecată ca marţi, urmând să se decidă unde va fi redistribuit dosarul lor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile