Antena 3 CNN Meteo Codul galben de caniculă a fost prelungit. ANM anunță furtuni în București

Codul galben de caniculă a fost prelungit. ANM anunță furtuni în București

de Laura Dinu    |   

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben de caniculă, pentru luni și marți. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius. 

În sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 33...36 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în a doua parte a zilei de luni, local în Muntenia, în estul Olteniei și în sudul Transilvaniei, iar marți în special în zonele de deal și de munte.

Prognoză specială pentru București

Până mâine, la ora 10:00, valul de căldură va persista și în Capitală. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară vor fi înnorări temporar accentuate și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

De marți, ora 10:00, până miercuri, la aceeași oră, valul de căldură va continua, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în săptămâna 22 iulie - 29 iulie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul puviometric va fi excedentar, mai ales în sud-estul teritoriului.

Vremea în săptămâna 29 iulie - 5 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 5 august - 12 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va fi deficitar.

Vremea în săptămâna 12 august - 19 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice și sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Subiecte în articol: ANM prognoza meteo cod galben canicula
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile