Antena 3 CNN Actualitate Locale Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Mesaj RO-Alert: „Evitați deplasările”. Străzi inundate, copaci rupți și mașini avariate

Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Mesaj RO-Alert: „Evitați deplasările”. Străzi inundate, copaci rupți și mașini avariate

de Cătălina Smereca    |   

Meteorologii ANM au emis marți o avertizare meteo nowcasting cod roşu de ploi abundente în judeţul Constanţa. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert, iar după ploile torenţiale din ultimele ore mai multe străzi au fost inundate. Salvatorii au intervenit în mai multe misiuni din cauza copacilor doborâţi de vânt sau gospodăriilor inundate.

ANM a emis marți dimineață o avertizare meteo nowcasting de cod roșu, pentru intervalul 7:15 - 9:00.

Va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de 40...65 l/mp.

Codul roșu vizează Județul Constanta, în localitățile: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești.

Un mesaj RO-Alert a fost transmis locuitorilor din județul Constanța.

[GAL layout="3"]

„Pe timpul nopții s-a intervenit la copaci căzuți pe carosabil, dar și la locuințe inundate, iar în acest moment forțele de intervenție sunt concentrate către zona Năvodari, acolo unde sunt mai multe apartamente inundate. Faleza din Năvodari este și ea inundată, iar pe acolo nu se mai poate trece. Vă spuneam că se simte din plin codul roșu, este foarte frig în acest moment, sunt 10°C, vântul bate și el cu putere, așa că și porturile au fost închise încă de pe timpul nopții.

Toate manevrele din zonele portuare sunt suspendate și toate navele sunt în raza portului bine ancorate și cu luminile aprinse, așa cum spune și protocolul. Probleme sunt și în Galați, unde de asemenea sunt avertizări meteorologice și acolo cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit pe tot parcursul nopții. De asemenea, foarte multe locuințe inundate și copaci care au căzut, inclusiv pe mașini. Până la ora 9:00 ne aflăm, așadar, sub acest cod roșu. Vă spuneam că este din plin, se simte foarte, foarte bine, mai ales pe malul mării”, a transmis Cătălina Smereca, reporter Antena 3 CNN.

„Pompierii constănțeni intervin în aceste momente în mai multe locații pentru îndepărtarea efectelor negative produse de Codul Roșu. Suntem în teren cu 4 mașini de stingere și 14 pompieri care au intervenit și intervin în continuare pentru evacuarea apei din 4 apartamente și degajarea a 3 copaci (Năvodari, Medgidia și Mamaia). Din fericire, până acum nu s-au înregistrat victime”, au transmis pompierii într-un comunicat.

Subiecte în articol: cod rosu ploi torentiale Constanța inundat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile