Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de caniculă în București și șapte județe. Temperaturile se apropie iar de 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

Cod portocaliu de caniculă în București și șapte județe. Temperaturile se apropie iar de 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

de Redacția Antena 3 CNN    |   

București și șapte județe vor fi sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat vineri, anunță meteorologii care au transmis mai multe avertizări și atenționează că temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Tot pentru ziua de vineri a fost emis și un cod galben de caniculă pentru Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei.

Sâmbătă, caniculă și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat acum două zile, la Antena 3 CNN, că și în următoarele săptămâni se vor resimți temperaturi de 44-45 de grade Celsius și nu este exclusă posibilitatea să fie emise coduri roșii de caniculă și în perioada următoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile