Antena 3 CNN Meteo HĂRȚI. Cod portocaliu de caniculă în București și alte nouă județe. Temperatura resimțită depășește 40 de grade

HĂRȚI. Cod portocaliu de caniculă în București și alte nouă județe. Temperatura resimțită depășește 40 de grade

de Laura Dinu    |   

Miercuri este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de caniculă valabilă în Capitală și în mai multe județe din țară. Restul țării se află sub avertizare Cod galben. La orele prânzului, temperatura resimțită depășea 40 de grade în vest, sud și est.

Update 14:00 Temperaturile resimțite la ora 14:00 sunt între 41 și 43 de grade în mai multe zone ale țării.

Potrivit ANM, miercuri, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București valul de căldură va persista și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

În restul țării este în vigoare o avertizare Cod galben.  Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Avertizarea cod portocaliu se extinde

Avertizarea cod portocaliu se va extinde mâine în mai multe județe. 

Așadar, joi, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Cod galben în restul țării

Joi, potrivit avertizării cod galben, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Temperatura resimțită depăștește 40 de grade

La orele prânzului, temperatura resimțită era de 40-41 de grade în vest, sud și est. În București, erau resimțite 40 de grade.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog