Antena 3 CNN Meteo Cod galben de vreme rea în România! Unde va ninge în perioada următoare | Maxime de 1-2 grade Celsius

Cod galben de vreme rea în România! Unde va ninge în perioada următoare | Maxime de 1-2 grade Celsius

11 județe sunt la această oră sub cod galben de lapoviță, ploaie și ninsoare iar vremea rece se va menține și în următoarele zile. De asemenea există riscul ca pe șosele să se formeze polei iar temperaturile maxime se vor situa între 1 și 2 grade Celsius.

de Laura Dinu    |   

Meteorologul Alina Șerban a explicat la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.  

”În capitală se resimte o vreme rece, dar cumva temperaturile sunt normale pentru această perioadă. Astăzi, ținând cont că avem nebulozitate persistentă, temperaturile nu vor crește foarte mult, cum s-a întâmplat și ieri, cum se va întâmpla și astăzi și în următoarele două zile. Vorbim de 1...3 grade, cel mult 5 grade Celsius, probabil duminică. 

În celelalte regiuni însă, temperaturile variază de la o zonă la cealaltă. Vorbim de zona Moldovei, unde avem un cod galben de polei, temperaturile fiind în mare parte negative. În condițiile în care mai apare și ploaie, evident că se va forma polei. 

Zona de vest este o excepție în condițiile în care temperaturile sunt mai ridicate de atât, și în zilele următoare chiar vor crește în regiunile intracarpatice, Banat, Crișana, Maramureș și chiar și Transilvania. Aici se vor înregistra până la 13 grade pe timpul zilei pentru că acolo cerul se va degaja din când în când. 

În regiunile extracarpatice, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, în următoarele zile, la fel ca și astăzi, vremea va fi închisă. Nebulozitatea va fi destul de persistentă chiar dacă precipitațiile vor fi din ce în ce mai puține. Acestea vor determina ca regimul termic pe timpul zilei să fie modest chiar și pentru această perioadă”, a explicat Alina Șerban la Antena 3.  

Cum va fi vremea în perioada următoare 

”Astăzi s-a publicat o estimare meteorologică pentru următoarele patru săptămâni, dar trebuie să subliniem faptul că această estimare se raportează la medii. Atât din punct de vedere termic, cât și pluviometric. Nu surprinde episoade scurte de vreme, de încălziri sau răciri bruște. Dacă ne raportăm la aceste medii pentru următoarele 4 săptămâni, toată luna decembrie este mai caldă decât media pentru această perioadă. 

Acest lucru însemnând, potrivit soluțiilor pe care le avem la momentul acesta, că numărul de zile cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal va fi destul de mare. De altfel, și regimul pluviometric pentru prima săptămână va fi unul excedentar, adică vor apărea precipitațiile în multe zone din țară, și spun precipitații pentru că acestea vor fi amestecate”, a mai spus meteorologul la Antena 3 CNN.  

Cod galben de vremea rea

România se află, până la ora 12:00, sub o avertizare cod galben de polei și precipitații mixte. 

În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

Depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania.

Pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50...55 km/h.

Subiecte în articol: cod galben Alina Şerban prognoza meteo
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet