Antena 3 CNN Actualitate Coadă de mașini de 10 kilometri la intrarea în Grecia

Coadă de mașini de 10 kilometri la intrarea în Grecia

Cozi de mașini de 10 kilometri la intrarea în Grecia la punctul de trecere Makaza. În ultimele zile, cei care au vrut să ajungă în Republica Elenă au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare.

de Gabriel Dano    |   

Controalele vamale amănunțite au creeat întârzieri mari.

"Este și astăzi o coadă uriașă la Vama Makaza pentru cei care vor să treacă din Bulgaria în Grecia. Vorbim de o coadă de peste 10 kilometri, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte și ore pentru a trece granița. Însă și în Vama Kulata sunt cozi. Această situație este deja de câteva săptămâni.

Reprezentanții Ministerului de Externe spun că acestă situație ține de modul în care autoritățile elene decid să gestioneze punctele de frontieră și mai spun că este o diferență între ceea ce anunță autoritățile elene și situația din teren.

Însă știm că această situație apare și pentru că foarte multe agenții de turism organizează plecările sâmbătă către Grecia, iar acestor turiști li se alătură și cei care pleacă pe cont propriu.

Pe de altă parte, mulți români nu știu de acel document PLF care trebuie completat cu 24 de ore înainte de a intra în Grecia și sunt nevoiți să-și rezolve această problemă și să aștepte foarte mult în vamă", a spus corespondentul Antena 3 Cristina Ștefan.

Florin Cîțu: "Certificatul verde de vaccinare va fi operațional din 1 iulie"

Certificatul verde de vaccinare ar urma să fie operațional din data de 1 iulie. Premierul a detaliat în ce stadiu sunt pregătirile și când mai exact vor putea românii să se deplaseze în alte țări, prin intermediul certificatului digital.

"O să fie operațional de la 1 iulie și o să fie exact ca în alte țări. Se va călători cu certificatul verde exact în condițiile precizate.

Am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al Guvernului, care se ocupă de acest certificat, care este, de fapt, o aplicație.

Am avut un update ieri, certificatul va fi gata la 1 iulie, mai exact, platforma o să fie operațională", a anunțat Florin Cîțu, în timpul conferinței de presă de joi.

Țările care au emis deja certificatele sunt:

-Austria
-Belgia
-Bulgaria
-Croația
-Cehia
-Danemarca
-Estonia
-Germania
-Grecia 
-Letonia 
-Lituania 
-Luxemburg 
-Polonia 
-Portugalia 
-Spania 
-Italia

 

Subiecte în articol: Grecia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog