Antena 3 CNN Actualitate Coadă de 7 km la Iași, pelerinii așteaptă câte 15 ore ca să ajungă la raclă. Candidații la prezidențiale se roagă și ei la moaște

Coadă de 7 km la Iași, pelerinii așteaptă câte 15 ore ca să ajungă la raclă. Candidații la prezidențiale se roagă și ei la moaște

de Georgiana Marina    |   

Mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale vor fi prezenţi, luni, la Iași, pentru a participa la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Printre aceştia se numără liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, Mircea Geoană sau Cristian Diaconescu. 200.000 de oameni au reușit să ajungă în curtea Mitropoliei să se închine, după 10 - 15 ore de așteptare. Coada de credincioși se întinde pe 7 kilometri.

UPDATE 9.25. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății Alexandru Rafila au ajuns la catedrală. Sunt acolo și Ludovic Orban și Mircea Geoană, cel din urmă stă la tribuna oficială.

La eveniment sunt Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dar și Marcel Boloș, ministrul Economiei.

Potrivit programului oficial, preşedintele Senatului României, liderul PNL Nicolae Ciucă va participa, de la ora 09:30 la Slujba Sfintei Liturghii şi Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

[GAL layout="5"]

Ulterior, preşedintele Senatului va vizita noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii "Sf Maria”, iar de la ora 15.00 va lua parte la Comitetul Director Judeţean al PNL Iaşi.

De la ora 17.00, Ciucă la participa la Gala ”Seara Valorilor”, Sala ”Vasile Pogor" a Primăriei Municipiului Iaşi.

La slujba de la ora 09.30 va participa şi premierul Marcel Ciolacu, potrivit anunţului oficial transmis de Guvern şi PSD.

De la ora 16.00, premierul va vizita şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.  

Şi candidatul independent Mircea Geoană a anunţat că va participa la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană Iaşi.

Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane. În zona centrală a Iaşiului au fost montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Peste 50.000 de credincioşi stau la coadă câte 16 ore că să aibă apoi sanşa pentru doar cateva secunde să treacă pe la raclă să se închine. Peste zi, coada de pelerini s-a întins pe 7 kilometri.

Astăzi, pelerinii vor primi o masă caldă, iar toți elevii și profesorii din județul Iași au zi liberă, prin decizia Inspectoratului Școlar Județean.



TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile