Antena 3 CNN Externe CNN: Iranul a lovit baza militară Nevatim din Israel. O rachetă a căzut în apropiere de sediul Mossad din Herzliya

CNN: Iranul a lovit baza militară Nevatim din Israel. O rachetă a căzut în apropiere de sediul Mossad din Herzliya

de Adrian Iclozan    |   

Înregistrări video verificate prin geolocalizare arată mai multe rachete care lovesc baza aeriană Nevatim din sudul Israelului, în timpul atacului lansat marți seară de Iran, relatează CNN pe site-ul său.

Sursa citată amintește că Iranul a vizat anterior aceeași bază în timpul atacului din 13 aprilie, anul curent.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a confirmat, la momentul respectiv, că unele dintre proiectilele iraniene au atins obiectivul militar, provocând daune minore infrastructurii.

După atacul de marți, nu a fost clară imediat amploarea distrugerilor la Nevatim.

Potrivit CNN, imaginile au fost filmate din Ar'arat an-Naqab, un oraș situat în apropiere de baza aeriană, în deșertul Negev din sudul Israelului. CNN a stabilit locația prin compararea detaliilor din înregistrările video cu clădirile ce apar  în fotografii de arhivă ale orașului și ale bazei aeriene.

Evan Hill, reporter al cotidianului Washington Post, a redistribuit pe contul său X un clip despre care spune că prezintă loviturile iraniene de la baza Nevatim.

Clipul surprinde multiple impacturi la sol, urmate de sunetul exploziilor, pe fundalul sirenelor de alarmă antiaeriană.

O voce bărbătească spune, la un moment dat: "Allah!"

Potrivit informațiilor din surse deschise, baza aeriană Nevatim găzduiește mai multe aparate de luptă F-35, folosite de Israel în campania de lovituri anti-Hezbollah din Liban.

Iranul a trimis o rachetă în apropiere de sediul Mossad

O rachetă iraniană pare să lovească la mai puțin de un kilometru de sediul Mossad, relatează CNN, care a analizat videoclipuri ce circulă pe internet în urma atacului de marți.

CNN a stabilit prin geolocalizare că videoclipul a fost filmat dintr-o clădire înaltă de apartamente din Herzliya.

Acest imobil se află la mai puțin de 3 kilometri de sediul serviciului de informații israelian.

De asemenea, CNN a geolocalizat o altă înregistrare video care pare să arate impactul acestei rachete într-o parcare din apropiere.

Se pot vedea un crater și resturile de la impact acoperind vehiculele din vecinătate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile