Antena 3 CNN Externe Bărbatul ucis la mitingul lui Donald Trump și-a apărat soția și fetele de gloanțe: "A murit ca un erou"

Bărbatul ucis la mitingul lui Donald Trump și-a apărat soția și fetele de gloanțe: "A murit ca un erou"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Pompierul Corey Comperatore este bărbatul ucis sâmbătă, la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania, unde atacatorul Thomas Matthew Crooks a deschis focul cu o pușcă, înainte de a fi doborât de lunetiștii Secret Services.

După atac, autoritățile au anunțat că o persoană a fost ucisă de gloanțele trase de Crooks, iar alte două au fost rănite grav, fără a divulga imediat numele acestora.

Duminică, identitatea victimei decedate a fost confirmată de Josh Shapiro, guvernatorul statului Pennsylvania.

Comperatore a fost unul dintre cei peste 10.000 de oameni care au participat la mitingul din Butler, organizat ca parte a efortului de realegere a lui Trump în scrutinul din noiembrie.

Pompierul tocmai împlinise 50 de ani. 

Sora sa, Dawn Comperatore, a postat un mesaj pe contul său de Facebook, însoțit de o fotografie de familie, în care două femei țin baloane cu cifre care formează numărul 50, vârsta victimei. 

"Mitingul lui Trump din Pennsylvania i-a curmat viața fratelui meu, Corey Comperatore. Ura față de un singur om (Trump, n.r.) l-a ucis pe cel pe care îl iubeam cel mai mult. A fost un erou care și-a apărat fiicele. Soția și fetele lui au trecut prin ceva de neimaginat. Frățiorul meu tocmai împlinise 50 de ani și mai avea atât de mult de trăit. Ura nu are limite, iar dragostea nu are hotare. Rugați-vă pentru cumnata mea, pentru nepoatele mele, pentru mama și sora mea, pentru mine și nepoții săi, deoarece trăim un coșmar groaznic, care a devenit realitatea noastră dureroasă", a scris Dawn Comperatore pe Facebook.

The PA Trump Rally claimed the life of my brother, Corey Comperatore. The hatred for one man took the life of the one...

Publicată de Dawn Comperatore Schafer pe Duminică, 14 iulie 2024

Alți utilizatori ai rețelei sociale au scris mesaje elogioase despre cel dispărut.

"Sunt fără cuvinte (...) Pierderea unui frate este foarte dureroasă și pot doar să-mi imaginez cum se simte restul familiei. De la chiulul de la școală pentru a merge la vânătoare sau la pescuit, până la căutat mărunțiș pentru benzină, amintirile sunt numeroase. Corey Comperatore a fost un om minunat, care și-a iubit familia cu ardoare și l-a iubit la fel de mult pe Dumnezeu. O adevărată inimă de aur (...) Mergi cu Dumnezeu, frate! Ne vom întâlni din nou în curând", spune unul dintre mesaje.

"Un adevărat războinic. Un tată uimitor. (Avea) una dintre cele mai bine îngrijite peluze din Sarver Valley. Odihnește-te în pace", se spune într-un alt mesaj.

Corey Comperatore a fost până recent șef al serviciului de pompieri, fiind pensionat de curând, potrivit informațiilor presei locale.

O pagină GoFundMe, creată pentru fiica lui Comperatore, a atras donații de peste 70.000 de dolari, duminică după-amiază.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben