Antena 3 CNN Actualitate Locale Căldură puțină, facturi aproape duble la întreținere. Suma uriaşă plătită de o clujeancă: "Sunt singura pe coloană rămasă pe comun"

Căldură puțină, facturi aproape duble la întreținere. Suma uriaşă plătită de o clujeancă: "Sunt singura pe coloană rămasă pe comun"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 21:45 26 Ian 2024 Modificat la 21:45 26 Ian 2024

"Eu am plătit cheltuieli la un apartament cu două camere (aproximativ 40 de mp) pe termoficare 776 de lei! Cheltuielile totale au fost de 1.026 de lei, dar în decembrie nu a fost foarte frig", a spus un locuitor din Gheorgheni.

"Ar trebui să fie 400-500 de lei, dar cred că mai suntem zece pe scară legați la Termoficare din 44 de apartamente", a mai spus acesta, potrivit stiridecluj.ro. Clujeanul spune că își va monta centrală termică, cu toate că este un cost mare. 

Clujenii care sunt încă clienți ai Regiei de Termoficare plătesc facturi astronomice la încălzire

"Costă cam 3000 de euro să pun centrală, dar asta voi face. Nu e normal. Cei cu centrală proprie plătesc 200, poate maxim 300 lei pe lună la încălzire și eu dublu! Nu mâncăm, ca să plătim căldură?", a mai spus acesta.

O altă clujeancă a precizat că ei i-a venit de plată 794 de lei, "fiind singura pe coloană rămasă pe comun, era de așteptat". Altcineva dintr-un alt bloc a spus că are de plătit pentru căldura "765 lei, la 2 persoane, și sunt peste 20 de apartamente din 44 fără centrală proprie".

Apartament din București, în care nu locuieşte nimeni şi are repartitoare montate, taxat cu 450 de lei pe "căldură"

Un apartament din Bucureşti, în care nu locuieşte nimeni, dar care are şi repartitoare montate, a fost taxat cu 450 de lei pe luna decembrie pentru căldura care mai mult a lipsit.

Avariile care s-au ținut lanț în municipiul Bucureşti în sistemul de termoficare au "avariat" și finanțele nenorocoșilor locatari din blocurile afectate.

În cea de-a patra iarnă pe care o petrec în frig în mandatul de patru ani al actualului primar general, oamenii au constatat că facturile sunt în continuare mari sau chiar au crescut, deși temperatura din case a scăzut.

Spre exemplu, locuitorii unui bloc din Capitală racordat la sistemul centralizat de încălzire nu au căldură de mai bine de două săptămâni.

Asta, în contextul în care facturile pe luna decembrie se apropie de 600 de lei per apartament, iar decembrie a fost o lună relativ caldă, care nu a accentuat cu mult atmosfera de frigider din blocul în cauză.

 

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole