Vicepreşedinta USR Clotilde Armand a declarat marţi la Oradea că în România ar trebui ridicat nivelul de educaţie şi calificare pentru a oferi 'o muncă mai calificată, ca să nu fim o ţară low-cost'.
'Economia low-cost este încă prea importantă în România, în comparaţie cu ce ne-am dori. Ştiţi bine că economia IT este 6-7% din PIB, un lucru foarte bun, o economie cu valoare adăugată mare, partea de auto, foarte bună, sunt domenii unde chiar există valoare adăugată, dar nu destul. În domeniul medical, şi acolo este o oportunitate pentru noi. (...) Aici este o oportunitate economică foarte mare. Pentru asta e nevoie doar de medici buni, ceea ce avem în România. Peste tot unde vedem o oportunitate de a presta nişte servicii de calitate cu valoare adăugată mare trebuie să facem în România', a declarat, în conferinţă de presă, Clotilde Armand.
Prezentă la Oradea cu ocazia lansării candidaţilor USR Bihor în alegerile parlamentare din 11 decembrie, vicepreşedinta USR a declarat că ţinta este de a obţine 10%.
'La ora actuală, ce produce fiecare român este prea puţin faţă de ce poate să producă în străinătate, de exemplu. Faptul că producem puţin, că economia nu merge bine, nu putem face alte lucruri pentru că nu avem bani. Va trebui să ridicăm nivelul de educaţie ca să putem oferi o muncă mai calificată, ca să nu fim o ţară low-cost, ci dimpotrivă, o ţară unde munca este de bună calitate, ca să avem o economie la nivelul ţărilor din vest. Noi credem foarte mult în calificare, în sistemul educaţional, şcoli profesionale, infrastructuri adecvate, clustere puternice. Toate împreună, mediul privat şi statul şi sistemul de educaţie, vor putea să ridice economia românească. Fără o economie puternică nu vom putea să ridicăm tot restul. Trebuie să producem mai mult, să fim mai calificaţi, mai educaţi', a spus Clotilde Armand.
Ea a mai adăugat că România este una dintre cele mai pro-europene ţări.
'Europa ar fi foarte fericită ca această ţară profund pro-europeană să fie şi o ţară bogată, cu o economie robustă. Nu cred că ţările din vest vor să menţină România ca o ţară low-cost. În niciun caz. Eu cred că au nevoie aici, în Europa de est, de nişte economii puternice', a subliniat Clotilde Armand.
La Senat va candida pe prima poziţie avocatul Cristian Rusu, urmat de liderul USR Bihor, Alexandru Flora, iar la Camera Deputaţilor pe primul loc se află notarul Silviu Dehelean, urmat de Nadia Pal, fostă candidată la Primăria Oradea, ca independentă.
'Am decis să îmi depun candidatura pentru Senatul României având în vedere, în primul rând, practica de 20 de ani pe care o am în materie avocaţială, ce va cântări simţitor în calitatea prestaţiei unui parlamentar. Biroul nostru este unul dintre cele care a realizat câteva precedente naţionale în România. (...) În ultima perioadă meseria de avocat a ajuns să fie cunoscută şi apreciată la justa ei valoare. Adică suntem cei care creăm precedente, care obligăm Curtea Supremă să interpreteze legile, în folosul cetăţeanului, cei care obligăm Parlamentul să facă iniţiative legislative şi să aplice legea în folosul omului de rând', a spus avocatul Cristian Rusu.