Antena 3 CNN Actualitate Locale Clipe de fericire la Caraş Severin, după ce un câine pierdut în 2022 a fost găsit şi predat stăpânului său

Clipe de fericire la Caraş Severin, după ce un câine pierdut în 2022 a fost găsit şi predat stăpânului său

Au fost clipe emoționante la Caraş Severin, după ce Dixie, un câine pierdut în 2022 şi-a reîntâlnit stăpânul, după doi ani de căutări.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Întâlnirea a fost posibilă datorită pompierilor din Caraş Severin care în timp ce desfășurau verificări în comuna Fârliug, privind respectarea de către deținătorii de animale, a condițiilor de deținere a acestora, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au văzut pe stradă un câine nesupravegheat. 

După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri și au făcut verificări în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, polițiștii au constatat că, de fapt Dixie, aparținea unei familii din Timișoara și era pierdut încă din anul 2022.

Când au aflat că Dixie a fost în sfârşit găsit proprietarii au venit imediat din Timișoara, pentru a-l recupera. Imediat cum şi-a auzit vocea stăpânului său Dixie a fost copleșit de bucurie. 

[GAL layout="2"]

Cu acest prilej, IPJ Caraş Severin atrage atenția cu privire la importanța respectării legii în privința obligativității microcipării și înregistrării câinilor de către proprietari.

"Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spații publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, citat de reper24.ro. 

 

 

Subiecte în articol: caine pierdut Caras-Severin pompieri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile