Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Clienţii care trăiesc neplătind. Metoda "păr, unghie, muscă, vierme" e folosită tot mai des pentru a mânca gratis în restaurante

Clienţii care trăiesc neplătind. Metoda "păr, unghie, muscă, vierme" e folosită tot mai des pentru a mânca gratis în restaurante

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 18:10 28 Sep 2023 Modificat la 22:01 28 Sep 2023

În ultimii ani, mulți dintre consumatorii din România au reclamat calitatea preparatelor din restaurante. În spatele sesizărilor transmise către OPC, se ascundeau însă diferite tertipuri: de la fire de păr, resturi de unghie până la muște sau viermi puse chiar de clienți în farfurie.

Avertismentul a fost lansat de șefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău, Cornelia Galer.

"De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamaţii. Sunt şi unele neîntemeiate. Ca să înţelegem aşa cam ce se întâmplă în piaţă, s-a format deja o clasă de consumatori care trăiesc neplătind.

Asta am constatat-o noi pe parcursul ultimilor ani de cercetări a reclamaţiilor, adică de regulă sunt persoane tinere care au asupra lor pliculeţe cu fir de păr, unghie, muscă, vierme sau mai ştiu eu ce, se duc în restaurante sau pe terase, comandă, mănâncă jumătate sau trei sferturi, pune acolo din pliculeţ ce trebuie, face poză, face reclamaţie", spune șefa CJPC Buzău, Cornelia Galer.

Citeşte şi: "Eu i-am închis restaurantele" | Mărturia unui interlop care a făcut toxiinfecţie alimentară după ce a mancat la Pescobar

Citește mai multe din News Hour with CNN
» Citește mai multe din News Hour with CNN
TOP articole