Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este disponibilă o finanţare de 550 de milioane de euro, din care au fost contractate 441 de milioane.
"Pe lucrări de consolidare şi de eficientizare energetică - ele sunt lucrări integrate - avem o finanţare disponibilă de 550 de milioane de euro inclusiv TVA, din care contractat la zi cu beneficiarii sunt 441 de milioane de euro. Cele mai vechi contracte s-au încheiat anul trecut, în iunie 2022. Sunt în total 168 de contracte încheiate pentru consolidarea a 238 de clădiri în întreaga zonă expusă riscului seismic din România.
Aş specifica că la aceste contracte, semnate în principal cu autorităţile locale, până în momentul de astăzi nu avem solicitare de decontare de sume", a spus ministrul.
Cseke Attila a menţionat că există şi un program de consolidări finanţat de la bugetul de stat, iar apelul de proiecte se va încheia pe 20 februarie.
Până în prezent au fost înregistrate în platformă 290 de solicitări de consolidări de clădiri publice şi blocuri de locuinţe.
"La 1 martie, cel târziu, ordinul de ministru va fi aprobat pentru introducerea solicitărilor conforme eligibile în acest program", a precizat Cseke Attila.