Patru persoane au murit, iar alte 159 erau în continuare date dispărute la două zile de surparea, joi, a clădirii de 12 etaje, situată la periferia Miami.
The New York Times citează un raport întocmit în octombrie 2019 de către un inginer, Frank Morabito, în vederea planificării unor lucrări care urmau să înceapă în curând.
Potrivit acestui document, cea mai mare parte a pagubelor a fost cauzată probabil de anii de expunere a materialelor de construcţie la atmosfera salină corozivă de pe coasta de sud a Floridei.
Frank Morabito nu evocă vreun risc al unei prăbuşiri a construcției, însă subliniază că reparaţii erau necesare şi vizau ”să menţină integritatea structurală” a clădirii, scrie NYT.
Morabito Consultants au declarat sâmbătă că au fost reangajați în iunie 2020 pentru ” a pregăti un plan de reparare și restaurare a clădirii”.
La momentul prăbușirii, acoperișul era în curs de reparare, dar restaurarea betonului încă nu începuse, iar firma a adăugat că ei oferă consultață tehnologică și nu consultanță legată de servicii de construcție.,
”Suntem foarte îndurerați de prăbușirea acestei clădiri, și lucrăm îndeaproape cu autoritățile competente pentru a înțelege de ce structura de rezistență a cedat”.