Antena 3 CNN Life Culinar Șnițele delicioase de post, rețetă rapidă. Nu conțin soia, ci un ingredient secret

Șnițele delicioase de post, rețetă rapidă. Nu conțin soia, ci un ingredient secret

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 08:00 05 Apr 2024 Modificat la 12:16 05 Apr 2024

Acoperite de o crustă crocantă, șnițelele sunt adorate de mulți români, fiind gustoase și sățioase.

Cei care iubesc acest preparat trebuie să știe că există și o variantă de post, care înlocuiește perfect gustul clasic.

Pentru această rețetă, ingredientul principal este reprezentat de ciupercile pleurotus, o alternativă excelentă pentru carne.

Aceste ciuperci sunt bogate în nutrienți importanți și pot fi găsite în majoritatea magazinelor mari.

Iată cum se prepară cele mai bune ciuperci pleurotus pane, de post. 

Șnițele din ciuperci pleurotus, rețetă de post

Ingrediente:

  • ciuperci pleurotus
  • 200 ml apă minerală
  • patru linguri făină 
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • puțin pătrunjel tocat mărunt
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Se spală bine ciupercile pleurotus și se pun într-un vas încăpător. Se adaugă un praf de sare și o linguriță de ulei, apoi se amestecă ușor. 

Se pregătește un alt bol pentru compoziția de pane, în care punem apa minerală, făina, piperul, puțină sare și pătrunjelul tocat mărunt. 

Trecem ciupercile pleurotus prin făină, prin compoziția de pane și prin pesmet.

Se prăjesc șnițelele într-o tigaie cu ulei încins și se pun pe un șervețel de bucătărie. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole