Postul Paştelui este o perioadă în care ne "curăţăm" sufletul, dar şi organismul, consumând alimente care nu au origine animală.
Cu toate acestea, mulți oameni întâmpină dificultăți în ceea ce privește alcătuirea meniului de post, însă există numeroase rețete care merită să fie încercate, fiind ușoare și rapide.
De exemplu, ciupercile pane pot reprezenta o gustare delicioasă și sățioasă în timpul Postului Paștelui.
Rețeta este simplă, necesită puține ingrediente, iar rezultatul este senzațional.
Ciuperci pane, rețetă de post
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci
- o linguriță sare
- ulei pentru prăjit
- 60 gr făină
- piper
- pesmet
- 150 ml apă minerală
Mod de preparare ciuperci pane de post: Se spală bine ciupercile și se îndepărtează codițele, apoi se lasă la uscat pe un șervețel de bucătărie.
Între timp, se amestecă, într-un bol, făina, sarea, piperul și apa minerală, până se obține o compoziție omogenă.
Într-un bol se pune făină, iar în altul pesmet. Ciupercile se trec, pe rând, prin făină, prin compoziția de pane, apoi prin pesmet.
Se pun ciupercile într-o tigaie cu ulei încins și se prăjesc până devin aurii. La final, se pun pe un șervețel de bucătărie și se servesc ușor calde.