Antena 3 CNN Politică Ciucă și Ciolacu fac ping pong cu demiterea lui Boloș

Ciucă și Ciolacu fac ping pong cu demiterea lui Boloș

de Adriana Duţulescu    |   

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că va face o analiză, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, referitoare la remanierea lui Marcel Boloș, deoarece este cel care evaluează miniștrii. Marcel Ciolacu declarase că schimbarea lui Boloș din funcție e treaba celor de la PNL.  În ultimul an s-a vehiculat periodic că acesta ar urma să demisioneze sau să fie demis de la ministerul Finanțelor, discuțiile pe acest subiect revenind pe agenda publică în contextul unor nemulțumiri pe care le-ar avea liberalii față de activitatea sa. 

Întrebat la finalul unei şedinţe a conducerii PNL dacă va merge cu Marcel Boloş mai departe până la sfârşitul anului sau îl va retrage din funcţie, Ciucă a spus: "Este o analiză pe care o vom face împreună cu premierul, pentru că premierul este cel care realizează evaluarea miniştrilor".

Pe 23 august, Nicolae Ciucă a anunţat că va avea o discuţie cu ministrul Finanţelor, întrebat dacă se gândeşte să-l schimbe pe acesta în contextul în care în partid ar exista nemulţumiri faţă de activitatea ministerială a lui Boloş.

În şedinţa coaliţiei de joi vor fi discutate şi criticile aduse PNL de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Sunt discuţii pe care le vom avea în coaliţie astăzi", a spus Ciucă, întrebat dacă le va cere colegilor de coaliţie să-l retragă pe Grindeanu din Guvern, după criticile aduse la adresa sa şi a PNL. 

Marcel Ciolacu declarase cu câteva zile în urmă, întrebat fiind dacă va fi remaniat Marcel Boloș, că personal nu a auzit despre altfel de discuții și nici cu Nicolae Ciucă nu a discutat așa ceva.

Dacă liberalii decid acest lucru „asta este”, dar, a spus premierul, „sunt preocupat de viitorul ministrului Finanțelor”. 

Marcel Ciolacu a explicat că nu rămâne decât ca PNL să decidă,  dar nu i se pare în regulă faptul ca Marcel Boloș să fie schimbat „pentru greșelile făcute de Ghinea și Cîțu”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile