Antena 3 CNN Politică Ciucă îi cere lui Ciolacu să deblocheze fondurile PNRR și să lase „somniferele electorale”: Astăzi, problema este la dumneavoastră

Ciucă îi cere lui Ciolacu să deblocheze fondurile PNRR și să lase „somniferele electorale”: Astăzi, problema este la dumneavoastră

de Andreea Ştefan    |   

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, îi cere premierului Marcel Ciolacu să finalizeze reformele şi să deblocheze fondurile din PNRR, aceasta fiind, în opinia liderului liberal, „singura cale de a merge înainte”.

Românii aşteaptă rezultate, nu explicaţii şi „somnifere electorale" - i-a transmis Ciucă premierului.

„Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare. Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi, problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceţi a blocat accesul la fondurile din tranşa 3, din cauza celor 6 jaloane esenţiale nefinalizate. Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii aşteaptă rezultate, nu explicaţii şi somnifere electorale. Finalizaţi reformele şi deblocaţi fondurile - aceasta e singura cale de a merge înainte'', a scris Ciucă, miercuri pe Facebook.

El i-a mai transmis lui Marcel Ciolacu, contracandidatul său pentru fotoliul de la Cotroceni, că nu se pot câştiga alegerile prezidenţiale evitând problemele reale ale României.

„Începe să fie inflaţie de cuvântul 'asumare'. Aş vrea să aud mai mult despre 'rezolvare''', a conchis Nicolae Ciucă.

Marţi a existat un schimb de replici, pe reţelele de socializare, între premier şi preşedintele PNL.

Iniţial, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a solicitat lui Marcel Ciolacu „să explice de urgenţă ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR". Ca răspuns, şeful Guvernului i-a transmis că „acest circ de-a opoziţia nu ajută pe nimeni'', iar ceea ce a invocat Comisia Europeană sunt lucruri petrecute în mandatul acestuia.

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă PNRR
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile