Antena 3 CNN Politică Ciucă anunță că nu va mai fi „niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD”, deși Ciolacu l-ar vrea premier: „Arată a disperare”

Ciucă anunță că nu va mai fi „niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD”, deși Ciolacu l-ar vrea premier: „Arată a disperare”

de Andreea Ştefan    |   

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că nu va mai fi „niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD sau împreună cu PSD”. Declarațiile liderului PNL au venit după ce Marcel Ciolacu a repetat, în urmă cu câteva ore, că l-ar numi premier, însă Ciucă consideră că aceste declarații „arată un pic a disperare”.

„Inclusiv prin acele declaraţii, care se repetă, pe cine ar numi prim-ministru şi spune pe Nicolae Ciucă. Am spus, la un moment dat, că se alintă. E, acum dacă tot repetă chestiunea asta, arată un pic a disperare. Şi pot să anunţ fără niciun fel de reţinere că Nicolae Ciucă nu va mai fi niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD sau împreună cu PSD şi este chestiune şi de principiu, am spus-o şi o spun şi acum”, a afirmat, luni seară, la B1 Tv Nicolae Ciucă.

Liderul PNL consideră că el este singurul candidat de care Marcel Ciolacu și PSD se tem.

Nicolae Ciucă a afirmat că este convins că PSD „nu dorește să împartă puterea", iar declarațiile referitoare la posibilitatea ca Marcel Ciolacu să îl numească premier fac parte dintr-o „strategie politică".

Potrivit lui Ciucă, liderul PSD „încearcă să lipească PNL de PSD, crezând că electoratul de dreapta va continua să dezaprobe demersul pe care l-am făcut intrând în coaliție și guvernând cu PSD-ul".

În urmă cu doar câteva ore, premierul Marcel Ciolacu a fost într-o emisiune la ProTV, unde a spus că, între Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană și George Simion, președintele PNL Nicolae Ciucă „ar fi cea mai bună soluție" pentru funcția de premier.

„Nicolae Ciucă, fără nicio reținere. E vorba de continuitate, e vorba de cunoașterea problemelor, indiferent cât – cum spunea dânsul – ne-am alinta în această campanie electorală, sau am vrea să părem așa, dușmani de moarte, nu crede nimeni. Nu cred eu, darămite dumneavoastră", a răspuns Ciolacu.

Întrebat dacă el și Ciucă sunt prieteni, Ciolacu a negat, dar a menționat că există respect reciproc: „Nu suntem prieteni, suntem doi adversari politici care ne respectăm și care ne-am sfătuit, totuși, în ultimii doi ani și jumătate pe multe probleme care țin de deciziile executive. (...) Ar fi cea mai bună soluție", a adăugat el.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile