Antena 3 CNN Life Cireșele din piețe, un pericol pentru sănătate! Cum evităm fructele stropite cu substanțe toxice

Cireșele din piețe, un pericol pentru sănătate! Cum evităm fructele stropite cu substanțe toxice

Mare atenție la cireșe, atrag atenția medicii! Consumate cu sâmburi, acestea pot fi toxice. Probleme grave de sănătate pot provoca și substanțele cu care sunt stropite pentru a evita prezenta dăunătorilor, motiv pentru care trebuie spălate bine înainte de a fi consumate.

de Laura Dinu    |   

Cireşele au o mulțime de beneficii pentru organism, dar odată cumpărate, cireșele trebuie să fie spălate foarte bine, iar asta pentru că mulți producători preferă să stropească fructele cu diferite substanțe chimice.

”Cireșele se consumă ca orice fruct, pe stomacul gol. Este bine să le consumăm dimineața, și eventual seara, înainte de culcare, se pot consuma 30-40 ml de suc de cireșe”, a declarat Mirela Stranț, nutriționist.

Românii sunt tentați să aleagă fructele şi legumele în funcție de aspectul lor şi uită cât de importante sunt alimentele naturale și sănătoase, spun dezamăgiți producătorii locali.

”Cu părere de rău va spun că mulți clienți preferă cele mai negre, dulci, crescute forțat, cu preț dublu aproape ca al nostru. Îngrășăm pamântul cu gunoi de grajd, că avem animale, săpăm totul natural”, spune o vânzătoare de la piață. 

Specialiștii spun că trebuie să fim foarte atenți şi de unde cumpărăm cireșele, iar asta deoarece fructele tratate cu substanțe chimice pot provoca alergii. Cel mai sigur este să cumpărăm cireșele de la producătorii locali care nu folosesc chimicale pentru a forța creșterea lor, recomandă specialiștii, chiar dacă aspectul acestora nu este cel mai bun. 

”Vom crea noi boli, vom crea noi variante de manifestare a corpului la o anumite substanță. Marea majoritatea care au acel colon iritabil este de la pesticide”, atrage atenția și inginerul Alina Varadi, tehnician nutriționist. 

În acest moment, prețul cireșelor românești în piețe este de 10 lei pe kilogram. 

 

Subiecte în articol: cirese
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă