Între aceste specialități gastronomice se numără și ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat.
Aceasta va putea fi degustată doar la punctele locale gastronomice și la pensiunile din comuna Ciocănești, județul Suceava.
Un anunț în acest sens a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.
El a precizat că ciorba ciocăneșteană este marcă înregistrată a comunei-muzeu Ciocănești și a fost promovată în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.
Primarul Ciocan din Ciocăneștii de Suceava a oferit ciorbă la târgul de turism
"Este o ciorbă cu totul deosebită, promovată de noi atât la Târgul 'Produs în Bucovina', cât și recent, la Târgul de Turism al României de la București.
La Suceava a venit și primarul din Ciocănești, Radu Ciocan, pentru a le oferi vizitatorilor această ciorbă cu păstrăv afumat, iar la târgul de la București a fost foarte apreciată de către cei care au vizitat standul județului Suceava”, a detaliat oficialul Consiliului Județean Suceava, citat de presa din județ.
El a ținut să sublinieze că respectiva ciorbă este "un alt cadou culinar al Bucovinei, după ciorba rădăuțeană, tochitura bucovineană și tocănița cu hribi.
Pentru cei pasionați de gastronomie, merită menționat că ciorba ciocăneșteană, la popularizarea căreia a pus umărul însuși primarul Ciocan, este preparată din păstrăv afumat, hribi, legume și smântână, având o rețetă asemănătoare cu cea a ciorbei rădăuțene.
Foto: imagine generică dintr-o bucătărie unde se prepară supă și ciorbă, nu neapărat ciocăneșteană